Босић: Салиховић ми је рекао "нећу да дирам Додика, и рушим БиХ"

"Салиховић ми је рекао у једном разговору – `нећу да дирам Додика јер нећу да допринесем цијепању БиХ`", изјавио је предсједник СДС-а Младен Босић гостујући у емисији "Пулс" БН телевизије.

Босна и Херцеговина 21.10.2016 | 11:03
Босић: Салиховић ми је рекао "нећу да дирам Додика, и рушим БиХ"
"У БиХ правило да се они који штите криминал заклањају иза националних интереса", објаснио је лидер СДС-а, али и додао да данас постоје чврсти докази за криминал предсједника Републике Српске Милорада Додика, смијењеног главног тужиоца Горан Салиховића и новинара Мате Ђаковића.

Открива да је Салиховић имао много "склоњених" предмета у својим фиокама.

"Како сам упознат главном тужиоцу Тужилаштва БиХ Горану Салиховићу су истражни органи када је суспендован у канцеларију нашли стотине предмета који су били склоњени у његове фиоке", рекао је Босић и додао: 

"То нису само предмети везани за криминал у Републици Српској. То су предмети који се доводе у везу са криминалом неких високопозиционираних функционера из реда других народа у БиХ."

Босић напомиње да је велики дио борбе против криминала и корупције везан за Србију.

"Много тог криминалног новца је завршило у Србији. Сви то знамо и ја сам очекивао од Србије да ће она кроз своју борбу против корупције и криминала отворити и та питања, али то се није десило", рекао је Босић и изразио увјерење да ће упркос бројним опструкцијама процес борбе против криминала и корупције бити настављен и да ту неће бити поштеђени ни чланови СДС-а нити било које друге политичке странке.

БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мојне

21.10.2016 09:12

Добро'јтро херр Босиц сад прицас о томе кад су избори просли и кад си дао отавку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.10.2016 10:53

Босиц је херој о криминалу и корупциј је прицо и прије и после избора и на крају ако бог да изицице као побједник

Name

Марко

21.10.2016 09:17

Салиховић је показао ко је и и за кога је радио. За криминалце из врха власти. Босиућу напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2016 10:07

Ста напријед кад иде назад цијело вријеме.

Name

Обичан човјек - нисте објективни, ако не пустите коментар

21.10.2016 09:30

Хајде Босићу покрени спорну приватизацију Београдског Конграпа. Обустављена је у Србији из непознати разлога. Ја мислим колико је Додик утицао да се то заустави толико је и Савез за Промјене. Можда Савез за Промјене и више има разлога за обуставу, јер бивши директор тог предузећа стално виси на Вашим митинзима и састанцима. Чак да побиједите био би министар, а омаловажавао простачки раднике Конграпа док је то предузеће пљачкано Станковић, послије овај "добио ногу" спас тражи код Вас. Зато сте и пропали и још има таквих ликова. Потпресједник Тадић је Лакташки зет, али није то проблем. Проблем је када му Додик у лице пред камерама каже; "Тражио си од мене функцију на нивоу БиХ и бићеш послушан". Ви то нисте видјели, народ јесте. Видјело се да му је битнији интерес лични него и странка и народ. Ја идаље стојим на ставу да сте Ви најпоштенији политичар у републици Срској, послије Николе Кољевића. Нисте смјели свакоме вјеровати и зато мислим. Мислим да је СДС буквално у ликвидацији... Када ће се опоравити не знамо...Не би ме чудило да опоравак СДС помогне Изетбеговић, син Алије. А то ми било као да пироман гради кућу, а увиду му је касније шта ће са истом. Поздрав Босићу и добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

21.10.2016 09:31

Господине Босићу, не могу вам опростити зашто сте се баш сада повукли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

21.10.2016 09:32

УСОСТАВИТИ ПРАВНУ ДРЖАВУ БИ БИЛО ВЕОМА ЛАКО САЛИХОВИЋА РЕБНУТИ ЈЕДНО 15 ДО 20 ГОДИНА РОБИЈЕ И ПРОБЛЕМ КОРУПЦИЈЕ У ПРАВОСУЂУ БИ БИО МОМЕНТАЛНО РЈЕШЕН. НАКОН ТОГА БИ СВЕ ТЕКЛО САМО И КОРУПЦИЈА И КРИМИНАЛ БИ БИЛИ САМО РУЖНО СЈЕЋАЊЕ ЈЕР НИ ЈЕДНОМ ТУЖИОЦУ И СУДИЈИ ВИШЕ НИКАДА НЕ БИ ПАЛО НА ПАМЕТ ДА СЕ УПУШТА У ТАКВЕ РАЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Четири одборника СДС

21.10.2016 16:32

Признај барем сад кад одлазиш колико си се огријешио о нас. У име свих искључених поручујемо ти да ниси ти био проблем већ Огњен Тадић.

ОДГОВОРИТЕ