Bosić: Salihović mi je rekao "neću da diram Dodika, i rušim BiH"

"Salihović mi je rekao u jednom razgovoru – `neću da diram Dodika jer neću da doprinesem cijepanju BiH`", izjavio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić gostujući u emisiji "Puls" BN televizije.

Bosna i Hercegovina 21.10.2016 | 11:03
Bosić: Salihović mi je rekao "neću da diram Dodika, i rušim BiH"
"U BiH pravilo da se oni koji štite kriminal zaklanjaju iza nacionalnih interesa", objasnio je lider SDS-a, ali i dodao da danas postoje čvrsti dokazi za kriminal predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, smijenjenog glavnog tužioca Goran Salihovića i novinara Mate Đakovića.

Otkriva da je Salihović imao mnogo "sklonjenih" predmeta u svojim fiokama.

"Kako sam upoznat glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Goranu Salihoviću su istražni organi kada je suspendovan u kancelariju našli stotine predmeta koji su bili sklonjeni u njegove fioke", rekao je Bosić i dodao: 

"To nisu samo predmeti vezani za kriminal u Republici Srpskoj. To su predmeti koji se dovode u vezu sa kriminalom nekih visokopozicioniranih funkcionera iz reda drugih naroda u BiH."

Bosić napominje da je veliki dio borbe protiv kriminala i korupcije vezan za Srbiju.

"Mnogo tog kriminalnog novca je završilo u Srbiji. Svi to znamo i ja sam očekivao od Srbije da će ona kroz svoju borbu protiv korupcije i kriminala otvoriti i ta pitanja, ali to se nije desilo", rekao je Bosić i izrazio uvjerenje da će uprkos brojnim opstrukcijama proces borbe protiv kriminala i korupcije biti nastavljen i da tu neće biti pošteđeni ni članovi SDS-a niti bilo koje druge političke stranke.

BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mojne

21.10.2016 09:12

Dobro'jtro herr Bosic sad pricas o tome kad su izbori prosli i kad si dao otavku

ODGOVORITE
Name

Borac

21.10.2016 10:53

Bosic je heroj o kriminalu i korupcij je prico i prije i posle izbora i na kraju ako bog da izicice kao pobjednik

Name

Marko

21.10.2016 09:17

Salihović je pokazao ko je i i za koga je radio. Za kriminalce iz vrha vlasti. Bosiuću naprijed!

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2016 10:07

Sta naprijed kad ide nazad cijelo vrijeme.

Name

Običan čovjek - niste objektivni, ako ne pustite komentar

21.10.2016 09:30

Hajde Bosiću pokreni spornu privatizaciju Beogradskog Kongrapa. Obustavljena je u Srbiji iz nepoznati razloga. Ja mislim koliko je Dodik uticao da se to zaustavi toliko je i Savez za Promjene. Možda Savez za Promjene i više ima razloga za obustavu, jer bivši direktor tog preduzeća stalno visi na Vašim mitinzima i sastancima. Čak da pobijedite bio bi ministar, a omalovažavao prostački radnike Kongrapa dok je to preduzeće pljačkano Stanković, poslije ovaj "dobio nogu" spas traži kod Vas. Zato ste i propali i još ima takvih likova. Potpresjednik Tadić je Laktaški zet, ali nije to problem. Problem je kada mu Dodik u lice pred kamerama kaže; "Tražio si od mene funkciju na nivou BiH i bićeš poslušan". Vi to niste vidjeli, narod jeste. Vidjelo se da mu je bitniji interes lični nego i stranka i narod. Ja idalje stojim na stavu da ste Vi najpošteniji političar u republici Srskoj, poslije Nikole Koljevića. Niste smjeli svakome vjerovati i zato mislim. Mislim da je SDS bukvalno u likvidaciji... Kada će se oporaviti ne znamo...Ne bi me čudilo da oporavak SDS pomogne Izetbegović, sin Alije. A to mi bilo kao da piroman gradi kuću, a uvidu mu je kasnije šta će sa istom. Pozdrav Bosiću i dobrim ljudima...

ODGOVORITE
Name

kameleon

21.10.2016 09:31

Gospodine Bosiću, ne mogu vam oprostiti zašto ste se baš sada povukli.

ODGOVORITE
Name

KOJA

21.10.2016 09:32

USOSTAVITI PRAVNU DRŽAVU BI BILO VEOMA LAKO SALIHOVIĆA REBNUTI JEDNO 15 DO 20 GODINA ROBIJE I PROBLEM KORUPCIJE U PRAVOSUĐU BI BIO MOMENTALNO RJEŠEN. NAKON TOGA BI SVE TEKLO SAMO I KORUPCIJA I KRIMINAL BI BILI SAMO RUŽNO SJEĆANJE JER NI JEDNOM TUŽIOCU I SUDIJI VIŠE NIKADA NE BI PALO NA PAMET DA SE UPUŠTA U TAKVE RANJE

ODGOVORITE
Name

Četiri odbornika SDS

21.10.2016 16:32

Priznaj barem sad kad odlaziš koliko si se ogriješio o nas. U ime svih isključenih poručujemo ti da nisi ti bio problem već Ognjen Tadić.

ODGOVORITE