"СДС мора отворити односе са ХДЗ-ом"

СДС мора отворити своје односе са ХДЗ-ом и јасно их одредити, рекао је Младен Босић предсједник СДС-а.

Босна и Херцеговина 21.10.2016 | 10:11
"СДС мора отворити односе са ХДЗ-ом"
Босић је гостујући у емисији "Пулс" БН телевизије рекао да политичка неслагања у Парламенту БиХ и у ФБиХ ХДЗ приказује као распад власти на нивоу БиХ и да није сигуран до каквог расплета ће то довести.

"У ранијем периоду ХДЗ уопште није крио да им је жеља да се у власт БиХ уведе СНСД. Мислим да ми морамо отворити своје односе са ХДЗ-ом и јасно их одредити. Ја разумијем ХДЗ, не мислим да је ово лични однос Човића и Додика. Додик треба ХДЗ-у јер се залаже за распакивање Дејтонског споразума. Залажући се за то управо тражи оно што тражи ХДЗ", каже Босић.

Са друге стране предсједник СДС-а тврди да се највећа опозициона странка грчевито бори за опстанак Дејтонског мировног споразума. 

"Такво распакивање сигурно иде на штету Републике Српске", тврди Босић.

У свим тим политичким превирањима Босић каже да СДС треба донијети одлуку да ли уопште да остаје у скупштинској већини у Парламенту БиХ.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

КОЈА

21.10.2016 09:20

ЉУБАВ ДОДИКА И ЧОВИЋА СЕ ЗАСНИВА НА ТОМЕ ДА ХВРАТИ РС ПРОДАЈУ РОБУ, А ПОГОТОВО ЉЕКОВЕ И МЕДИЦИНСКА СРЕДСТВА ЗА БОЛНИЦЕ У РС, А ДА СНСД ДОБИЈЕ ПРОЦЕНАТ. А СА ДРУГЕ СТРАНЕ ХРВАТИ ИЗ РС НЕЋЕ ДА КУПЕ АМА БАШ НИШТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

реКОЈА

21.10.2016 10:06

ЉУБАВ ДОДИКА И ЧОВИЋА СЕ ЗАСНИВА НА ТОМЕ ДА САЧУВАЈУ СВОЈЕ ГУЗИЦЕ И СВОЈ КАПИТАЛ ЗАЈЕДНО СА ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ. ЈЕР ТО МОГУ ЈЕДИНО КАДА ВЛАДАЈУ НА НИВОУ БИХ. ЗАР НЕ ВИДИТЕ ГДЈЕ СЕ И ЧОВИЋ УПРПИЈО.

Name

Драган

21.10.2016 09:28

Колико само патриотизма код политичара...још да видимо имовинско стање и поријекло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лапрдај!

21.10.2016 09:29

Ни случајно да ниси помислио препуштање власти Додику, нека се ј-бу и он и Човић. Ако изађете из власти, Додик ће да помете све документе из тужилаштва. Ако се то деси, онда је једино објашњење да си и ти скупа са Иванићем на платном списку СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ