"SDS mora otvoriti odnose sa HDZ-om"

SDS mora otvoriti svoje odnose sa HDZ-om i jasno ih odrediti, rekao je Mladen Bosić predsjednik SDS-a.

Bosna i Hercegovina 21.10.2016 | 10:11
"SDS mora otvoriti odnose sa HDZ-om"
Bosić je gostujući u emisiji "Puls" BN televizije rekao da politička neslaganja u Parlamentu BiH i u FBiH HDZ prikazuje kao raspad vlasti na nivou BiH i da nije siguran do kakvog raspleta će to dovesti.

"U ranijem periodu HDZ uopšte nije krio da im je želja da se u vlast BiH uvede SNSD. Mislim da mi moramo otvoriti svoje odnose sa HDZ-om i jasno ih odrediti. Ja razumijem HDZ, ne mislim da je ovo lični odnos Čovića i Dodika. Dodik treba HDZ-u jer se zalaže za raspakivanje Dejtonskog sporazuma. Zalažući se za to upravo traži ono što traži HDZ", kaže Bosić.

Sa druge strane predsjednik SDS-a tvrdi da se najveća opoziciona stranka grčevito bori za opstanak Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

"Takvo raspakivanje sigurno ide na štetu Republike Srpske", tvrdi Bosić.

U svim tim političkim previranjima Bosić kaže da SDS treba donijeti odluku da li uopšte da ostaje u skupštinskoj većini u Parlamentu BiH.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

KOJA

21.10.2016 09:20

LJUBAV DODIKA I ČOVIĆA SE ZASNIVA NA TOME DA HVRATI RS PRODAJU ROBU, A POGOTOVO LJEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA ZA BOLNICE U RS, A DA SNSD DOBIJE PROCENAT. A SA DRUGE STRANE HRVATI IZ RS NEĆE DA KUPE AMA BAŠ NIŠTA

ODGOVORITE
Name

reKOJA

21.10.2016 10:06

LJUBAV DODIKA I ČOVIĆA SE ZASNIVA NA TOME DA SAČUVAJU SVOJE GUZICE I SVOJ KAPITAL ZAJEDNO SA IZETBEGOVIĆEM. JER TO MOGU JEDINO KADA VLADAJU NA NIVOU BIH. ZAR NE VIDITE GDJE SE I ČOVIĆ UPRPIJO.

Name

Dragan

21.10.2016 09:28

Koliko samo patriotizma kod političara...još da vidimo imovinsko stanje i porijeklo...

ODGOVORITE
Name

Ne laprdaj!

21.10.2016 09:29

Ni slučajno da nisi pomislio prepuštanje vlasti Dodiku, neka se j-bu i on i Čović. Ako izađete iz vlasti, Dodik će da pomete sve dokumente iz tužilaštva. Ako se to desi, onda je jedino objašnjenje da si i ti skupa sa Ivanićem na platnom spisku SNSD-a.

ODGOVORITE