Николић се кандидује, не чека СНС?

Николић намјерава да истакне кандидатуру за предстојеће предсједничке изборе прије него што Српска напредна странка одлучи кога ће подржати - сазнају "Новости".

Србија 21.10.2016 | 07:42
Николић се кандидује, не чека СНС?
Актуелни шеф Србије одлучан је у намјери да остане на Андрићевом вијенцу још један петогодишњи мандат и ући ће у изборну трку идуће године, независно од одлуке СНС.

Са друге стране, Николић очекује да добије подршку Александра Вучића и својих некадашњих страначких сабораца, пошто је и он њима дао политички "вјетар у леђа" током кампање за парламентарне изборе.

Премијер и лидер СНС тврди да ће његова странка изаћи са именом кандидата тек за нешто више од пет мјесеци, а до тада се, како је рекао, неће бавити предсједничким изборима.

Ипак, Вучић је у сриједу наставио јавну полемику са Вуком Јеремићем за кога се спекулише да је спреман да се укључи у предсједничку трку.

Пошто је раније назвао Јеремића "бабом гатаром" јер је овај изјавио да ће Вучић бити кандитат за предсједника, премијер је у сриједу рекао:

"Немам разлога да се извињавам бабама гатарама. Нека се они извине грађанима, јер су сједели кући кад су грађани остајали без посла. Нисам ни знао да је гатара непристојна ријеч. Само сам правим именом назвао оне који су боље од мене знали шта ћу да урадим у будућности. Честитам им свима, јер су већ постали предсједници, остаје само још да их о томе обавјести Републичка изборна комисија."

У опозиционом блоку и даље је непознаница да ли ће на изборе изаћи са више кандидата или са једним кандидатом и да ли ће то бити Јеремић или Саша Јанковић, о чему се спекулисало.

Већина функционера и чланства ДС тражи да у трку уђе њихов лидер Драган Шутановац, који још не открива карте у вези са предсједничком кампањом. Он је поручио да је најбоље рјешење да опозиција има заједничког кандидата, али у овом тренутку не жели да лицитира именима.

У СДС, Бориса Тадића, и ЛДП Чедомира Јовановића, не изјашњавају се о могућности да Шутановац буде заједнички кандидат. Портпарол СДС Константин Самофалов каже нам да је неодговорно излазити са именима, док се не постигне договор опозиције:

"Нажалост, и Шутановац и други кандидати за предсједника ДС су више нападали Тадића као могућег предсједничког кандидата, иако ту кандидатуру није ни истакао, него Вучића као актуелног премијера."

Чавошки испред Двери И ДСС?

Лидер Двери Бошко Обрадовић и потпредсједник ДСС Милош Јовановић требало би ускоро да отворе разговоре о заједничком предсједничком кандидату националне опозиције, а засад се у тим круговима највише помиње академик Коста Чавошки.

Уколико не нађу заједнички адут, Обрадовић ће изаћи на црту испред Двери, а ДСС ће, највјероватније, да кандидује Александра Поповића.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Уххх

21.10.2016 19:57

Ако се она из Марицеве емисије "цирилица" кандидује као сто је и обецала, онда господин Тома нема никакве сансе.

ОДГОВОРИТЕ