Nikolić se kandiduje, ne čeka SNS?

Nikolić namjerava da istakne kandidaturu za predstojeće predsjedničke izbore prije nego što Srpska napredna stranka odluči koga će podržati - saznaju "Novosti".

Srbija 21.10.2016 | 07:42
Nikolić se kandiduje, ne čeka SNS?
Aktuelni šef Srbije odlučan je u namjeri da ostane na Andrićevom vijencu još jedan petogodišnji mandat i ući će u izbornu trku iduće godine, nezavisno od odluke SNS.

Sa druge strane, Nikolić očekuje da dobije podršku Aleksandra Vučića i svojih nekadašnjih stranačkih saboraca, pošto je i on njima dao politički "vjetar u leđa" tokom kampanje za parlamentarne izbore.

Premijer i lider SNS tvrdi da će njegova stranka izaći sa imenom kandidata tek za nešto više od pet mjeseci, a do tada se, kako je rekao, neće baviti predsjedničkim izborima.

Ipak, Vučić je u srijedu nastavio javnu polemiku sa Vukom Jeremićem za koga se spekuliše da je spreman da se uključi u predsjedničku trku.

Pošto je ranije nazvao Jeremića "babom gatarom" jer je ovaj izjavio da će Vučić biti kanditat za predsjednika, premijer je u srijedu rekao:

"Nemam razloga da se izvinjavam babama gatarama. Neka se oni izvine građanima, jer su sjedeli kući kad su građani ostajali bez posla. Nisam ni znao da je gatara nepristojna riječ. Samo sam pravim imenom nazvao one koji su bolje od mene znali šta ću da uradim u budućnosti. Čestitam im svima, jer su već postali predsjednici, ostaje samo još da ih o tome obavjesti Republička izborna komisija."

U opozicionom bloku i dalje je nepoznanica da li će na izbore izaći sa više kandidata ili sa jednim kandidatom i da li će to biti Jeremić ili Saša Janković, o čemu se spekulisalo.

Većina funkcionera i članstva DS traži da u trku uđe njihov lider Dragan Šutanovac, koji još ne otkriva karte u vezi sa predsjedničkom kampanjom. On je poručio da je najbolje rješenje da opozicija ima zajedničkog kandidata, ali u ovom trenutku ne želi da licitira imenima.

U SDS, Borisa Tadića, i LDP Čedomira Jovanovića, ne izjašnjavaju se o mogućnosti da Šutanovac bude zajednički kandidat. Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže nam da je neodgovorno izlaziti sa imenima, dok se ne postigne dogovor opozicije:

"Nažalost, i Šutanovac i drugi kandidati za predsjednika DS su više napadali Tadića kao mogućeg predsjedničkog kandidata, iako tu kandidaturu nije ni istakao, nego Vučića kao aktuelnog premijera."

Čavoški ispred Dveri I DSS?

Lider Dveri Boško Obradović i potpredsjednik DSS Miloš Jovanović trebalo bi uskoro da otvore razgovore o zajedničkom predsjedničkom kandidatu nacionalne opozicije, a zasad se u tim krugovima najviše pominje akademik Kosta Čavoški.

Ukoliko ne nađu zajednički adut, Obradović će izaći na crtu ispred Dveri, a DSS će, najvjerovatnije, da kandiduje Aleksandra Popovića.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uhhh

21.10.2016 17:57

Ako se ona iz Mariceve emisije "cirilica" kandiduje kao sto je i obecala, onda gospodin Toma nema nikakve sanse.

ODGOVORITE