Одбијено 25 захтјева за поновно бројање

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ јуче је у Сарајеву одбацила 25 захтјева за поновно бројање гласачких листића на појединим бирачким мјестима уз образложење да су непотпуни или су их поднијела неовлаштена лица.

Босна и Херцеговина 21.10.2016 | 07:34
Одбијено 25 захтјева за поновно бројање
ЦИК ће размотрити наводе из тих захтјева и ако буде основа наредиће по службеној дужности поновно бројање.

Јуче је истекао рок од три дана од објављивања утврђених резултата локалних избора за подношење захтјева за поновно бројање гласова, а према непотпуним подацима, ЦИК је примио више стотина поднесака.

Захтјев за поновно бројање у име политичке странке могао је поднијети искључиво предсједник политичког субјекта, а у име коалиције предсједник једне од странака чланица коалиције.

ЦИК БиХ одбио је као неосноване четири жалбе Покрета "Успјешна Српска" на одлуке Градске изборне комисије Бијељина, при чему је за једну одлучено да буде прослијеђена Тужилаштву БиХ.

Ријеч је о случају лица код којег је пронађено више личних карата и које је саслушано у Центру јавне безбједности Бијељина.

Комисија је на данашњој сједници одбила као неоснована и два приговора СНСД-а у вези са медијским садржајима емитованим у вријеме изборне тишине.

Први приговор тиче се снимка Скупштине СДС-а одржане 27. августа, а која је емитована на БНТВ, а за шта је утврђено да није плаћени прилог.

Други приговор односио се на емисију ИН телевизије из Бијељине у којој је гостовао кандидат Савеза за промјене за начелника Бијељине Мићо Мићић и у овом случају је утврђено да је Мићић представљен као актуелни начелник, а не као кандидат на изборима.

Комисија је донијела одлуку о измјени резултата локалних избора за Општинско вијеће Јабланица пошто је утврђено да је независни кандидат Шефик Гусић прешао изборни праг од три одсто.

Овом одлуком СДП-у БиХ припадају три умјесто раније утврђена четири мандата у Јабланици.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Xxx

21.10.2016 05:57

Ето конацно др. мозе у заборав. Дајте висе га скидајте са билборда и нека Цоми висе крене да ради. Др. висе среце за 4. год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србко

21.10.2016 07:13

Др,никакав цовјек,не мозе да поднесе пораз и нека се бави својом струком...

Name

Ре

21.10.2016 08:40

Није др био ни за своју струку а сада поготово-послије толико година политике и свега сто нема везе са струком...а о карактеру не морамо и то се зна.ста даље нек размисли послије оваквог понасања у Дз и сире...

Name

Висе среце

21.10.2016 06:43

Не заврсава се све са приговором у ЦИК-у. Политицки процеси стално теку. Ситуација у Бијељини није јасна бар док се не формира нови скупстински сазив. Резултати казу да Мициц нема вецину у скупстини, да ли це по старом обицају наци два три имена који це промјенити дрес, видјецемо до нове године. Уколико не, његове ингиренције као нацелника це бити у складу са изборним резултатом, има фотељу али подрску не. То је резултат рада Мицица, СДС у Бијељини је разорен и слаб а велика интересна група. Савез за промјене се распао. Оно сто нас мозе оцекивати у наредних годину дана је опозив градонацелника, нови избори и нова неизвјесност. А све то због старе праксе у Бијељини, изборни инзењеринг и изборна крадја кд стране само једног цовјека, најрадоснијег на прогласењу пирове побједе Мице Мициа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема ово везе са вољом народа

21.10.2016 06:53

Погле ових секташа из Зворника што краду. Најјачи је овај што каже забрањено је снимање, али не каже да је забрањено красти. хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЗрзQЦ0фyАкУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо ложач

21.10.2016 09:21

Толико о експертском правном тиму који ће се жалити до Стразбура. Тако су формирали и скупстинску већину. Све го нерадник, све мој до мојега. Брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ