Odbijeno 25 zahtjeva za ponovno brojanje

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH juče je u Sarajevu odbacila 25 zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima uz obrazloženje da su nepotpuni ili su ih podnijela neovlaštena lica.

Bosna i Hercegovina 21.10.2016 | 07:34
Odbijeno 25 zahtjeva za ponovno brojanje
CIK će razmotriti navode iz tih zahtjeva i ako bude osnova narediće po službenoj dužnosti ponovno brojanje.

Juče je istekao rok od tri dana od objavljivanja utvrđenih rezultata lokalnih izbora za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova, a prema nepotpunim podacima, CIK je primio više stotina podnesaka.

Zahtjev za ponovno brojanje u ime političke stranke mogao je podnijeti isključivo predsjednik političkog subjekta, a u ime koalicije predsjednik jedne od stranaka članica koalicije.

CIK BiH odbio je kao neosnovane četiri žalbe Pokreta "Uspješna Srpska" na odluke Gradske izborne komisije Bijeljina, pri čemu je za jednu odlučeno da bude proslijeđena Tužilaštvu BiH.

Riječ je o slučaju lica kod kojeg je pronađeno više ličnih karata i koje je saslušano u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Komisija je na današnjoj sjednici odbila kao neosnovana i dva prigovora SNSD-a u vezi sa medijskim sadržajima emitovanim u vrijeme izborne tišine.

Prvi prigovor tiče se snimka Skupštine SDS-a održane 27. avgusta, a koja je emitovana na BNTV, a za šta je utvrđeno da nije plaćeni prilog.

Drugi prigovor odnosio se na emisiju IN televizije iz Bijeljine u kojoj je gostovao kandidat Saveza za promjene za načelnika Bijeljine Mićo Mićić i u ovom slučaju je utvrđeno da je Mićić predstavljen kao aktuelni načelnik, a ne kao kandidat na izborima.

Komisija je donijela odluku o izmjeni rezultata lokalnih izbora za Opštinsko vijeće Jablanica pošto je utvrđeno da je nezavisni kandidat Šefik Gusić prešao izborni prag od tri odsto.

Ovom odlukom SDP-u BiH pripadaju tri umjesto ranije utvrđena četiri mandata u Jablanici.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Xxx

21.10.2016 05:57

Eto konacno dr. moze u zaborav. Dajte vise ga skidajte sa bilborda i neka Comi vise krene da radi. Dr. vise srece za 4. god.

ODGOVORITE
Name

Srbko

21.10.2016 07:13

Dr,nikakav covjek,ne moze da podnese poraz i neka se bavi svojom strukom...

Name

Re

21.10.2016 08:40

Nije dr bio ni za svoju struku a sada pogotovo-poslije toliko godina politike i svega sto nema veze sa strukom...a o karakteru ne moramo i to se zna.sta dalje nek razmisli poslije ovakvog ponasanja u Dz i sire...

Name

Vise srece

21.10.2016 06:43

Ne zavrsava se sve sa prigovorom u CIK-u. Politicki procesi stalno teku. Situacija u Bijeljini nije jasna bar dok se ne formira novi skupstinski saziv. Rezultati kazu da Micic nema vecinu u skupstini, da li ce po starom obicaju naci dva tri imena koji ce promjeniti dres, vidjecemo do nove godine. Ukoliko ne, njegove ingirencije kao nacelnika ce biti u skladu sa izbornim rezultatom, ima fotelju ali podrsku ne. To je rezultat rada Micica, SDS u Bijeljini je razoren i slab a velika interesna grupa. Savez za promjene se raspao. Ono sto nas moze ocekivati u narednih godinu dana je opoziv gradonacelnika, novi izbori i nova neizvjesnost. A sve to zbog stare prakse u Bijeljini, izborni inzenjering i izborna kradja kd strane samo jednog covjeka, najradosnijeg na proglasenju pirove pobjede Mice Micia.

ODGOVORITE
Name

Нема ово везе са вољом народа

21.10.2016 06:53

Погле ових секташа из Зворника што краду. Најјачи је овај што каже забрањено је снимање, али не каже да је забрањено красти. https://www.youtube.com/watch?v=ZrzQC0fyAkU

ODGOVORITE
Name

pero ložač

21.10.2016 09:21

Toliko o ekspertskom pravnom timu koji će se žaliti do Strazbura. Tako su formirali i skupstinsku većinu. Sve go neradnik, sve moj do mojega. Bruka i sramota.

ODGOVORITE