Говедарица: Нема промјена на нивоу БиХ

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица изјавио је данас у Бањој Луци да не вјерује да ће доћи до промјена у владајућој коалицији на нивоу БиХ.

Босна и Херцеговина 20.10.2016 | 22:58
Говедарица: Нема промјена на нивоу БиХ
"И ако дође до турбуленција у Савјету министара БиХ, СДС је релаксиран, мада у овом тренутку не видим да до тога може да дође", тврди Говедарица.

Сматра да разлог за проблеме у коалицији на нивоу БиХ не може бити јучерашње неусвајање закона о повећању акциза на нафту те вјерује да ће бити дефинисане аномалије које су се појавиле у приједлогу тог акта.

Говедарица је у изјави новинарима у Бањој Луци казао и да је неприхватљиво да опозицији није омогућено да дискутије о извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, који говори о хаотичном стању у Српској, која је лани забиљежила 191 милион КМ дефицита.

Посланици опозиције напустили су синоћ засједање Парламента Републике Српске јер им, навео је, није омогућено да дискутују о ревизорском извјештају за кориснике буџета.

Одбацио је тврдње посланика владајућих странака да су парламентарци странака Савеза за промјене бојкотовали рад да не би присуствовали расправи о механизму координације.

"СДС нема разлога да бјежи ни од једне теме", казао је Говедарица.

Додао је и да, ако се догодило да је Народна скупштина Српске засједала и без кворума, онда то говори о „једној врсти насиља", преноси Фена.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ре

20.10.2016 14:05

Шта би то могао Додик пљачкати на нивоу тзв. бих, кад је то зона сумрака одређена за друге играче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгица

20.10.2016 14:43

Како знаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.10.2016 17:46

Сто тзв. У којој ти дрзави зивис?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болт

21.10.2016 07:45

Бистар је момак, као боза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

21.10.2016 09:38

Ако теби ово личи на државу ти је тако зови. За мене није држава већ побачај од државе.

ОДГОВОРИТЕ