Govedarica: Nema promjena na nivou BiH

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjoj Luci da ne vjeruje da će doći do promjena u vladajućoj koaliciji na nivou BiH.

Bosna i Hercegovina 20.10.2016 | 22:58
Govedarica: Nema promjena na nivou BiH
"I ako dođe do turbulencija u Savjetu ministara BiH, SDS je relaksiran, mada u ovom trenutku ne vidim da do toga može da dođe", tvrdi Govedarica.

Smatra da razlog za probleme u koaliciji na nivou BiH ne može biti jučerašnje neusvajanje zakona o povećanju akciza na naftu te vjeruje da će biti definisane anomalije koje su se pojavile u prijedlogu tog akta.

Govedarica je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da je neprihvatljivo da opoziciji nije omogućeno da diskutije o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, koji govori o haotičnom stanju u Srpskoj, koja je lani zabilježila 191 milion KM deficita.

Poslanici opozicije napustili su sinoć zasjedanje Parlamenta Republike Srpske jer im, naveo je, nije omogućeno da diskutuju o revizorskom izvještaju za korisnike budžeta.

Odbacio je tvrdnje poslanika vladajućih stranaka da su parlamentarci stranaka Saveza za promjene bojkotovali rad da ne bi prisustvovali raspravi o mehanizmu koordinacije.

"SDS nema razloga da bježi ni od jedne teme", kazao je Govedarica.

Dodao je i da, ako se dogodilo da je Narodna skupština Srpske zasjedala i bez kvoruma, onda to govori o „jednoj vrsti nasilja", prenosi Fena.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

re

20.10.2016 14:05

Šta bi to mogao Dodik pljačkati na nivou tzv. bih, kad je to zona sumraka određena za druge igrače.

ODGOVORITE
Name

dragica

20.10.2016 14:43

Kako znaš?

ODGOVORITE
Name

Re

20.10.2016 17:46

Sto tzv. U kojoj ti drzavi zivis?

ODGOVORITE
Name

Bolt

21.10.2016 07:45

Bistar je momak, kao boza!

ODGOVORITE
Name

rere

21.10.2016 09:38

Ako tebi ovo liči na državu ti je tako zovi. Za mene nije država već pobačaj od države.

ODGOVORITE