Званично - Јовица Цветковић је нови селектор рукометаша Србије!

Сада је и званично! Нови селектор мушке рукометне репрезентације Србије је Јовица Цветковић. Прослављени ас ће на клупи “орлова” заменити Дејана Перића.

Остали спортови 19.10.2016 | 20:15
Званично - Јовица Цветковић је нови селектор рукометаша Србије!
Рукометни савез Србије је пре неколико дана добио председника, а прва одлука новог Управног одбора на челу са Божидаром Ђурковићем је да на место селектора постави Јовицу Цветковића.

Легендарном асу је ово други мандат, “орлове” је водио у периоду од 2006. до 2009. године, а на клупи репрезентације биће у мечевима са Пољском (3.11, Гдањск, 20 часова) и Белорусијом (6.11, Ниш - 18 часова).

Цветковић је на место селектора постављен на Ђурковићев предлог.

- Желели смо да се разговара о мушкој репрезентацији и да видимо шта је најбоље за српски рукомет како би квалификације почели на најбољи могући начин. Иза нас су 15. место у Пољској, неодлазак на ОИ и СП 2017, а пред нама је нови циклус. Мечеви са Пољском и Белорусијом могу за нас да буду погубни. Ти мечеви могу значајно да определе будућност српског рукомета. Победе нам доносе пуно, а порази доводе готово у безизлазну позицију која може значити неодлазак на ЕП 2018 у Хрватску. То може изазвати далекосежне последице и нестанак са сцене до ЕП 2020. Велики улог је пред нама. Морамо дочекати квалификације спремни, са најбољим могућим играчима и вођењем са клупе - рекао је Ђурковић.

Први човек српског рукомета је објаснио своју одлуку.

- Бићу отворен. Спомињало се пуно имена од Врањеша, Каденаса, Пастора, Гонзалеса, Вујовића, Цветковића. Довођење странца у овом моменту је немогућа мисија, јер се ни са ким није разговарало. Вујовић има уговор са Словенијом који ће продужити до 2020. Од младих не бих волео да некога уведемо да изгори у три дана, као што смо изгубили Владана Матића. Моје мишљење је да би Јовица Цветковић могао да окупи екипу и мотивише у кратком периоду. Он је већину ових играча увео у репрезентацију. То је по мени најбоље могуће решење. Нисмо преговарали тако да не знам да ли би пристао на В.Д статус. Последњих дана причао сам са репрезентативцима и велика већина би се одазвала позиву.

Након отворене дискусије чланова УО искристалисала су се три предлога. Останак Дејана Перића (један глас за), формирање Радног тела које ће водити репрезентацију у уводна два меча (један глас за и два уздржана) или именовање Јовице Цветковића до даљњег за шта је гласало осам од 11 чланова УО.

Цветковић је као играч наступао за Црвену звезду и Металопластику у Србији, немачки Минден, те Бидасоу и Кантабрију у Шпанији, крајем 80-их и почетком 90-их година.

Важио је за једног од најбољих шутера у рукомету, а као тренер је освајао домаће титуле са Црвеном звездом 1997. и 2004. године.

Једно време је био и спортски директор црвено-белих, а 2009. је напустио место селектора репрезентације незадовољан односом медија према његовом раду.

Извор: блиц.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар