Zvanično - Jovica Cvetković je novi selektor rukometaša Srbije!

Sada je i zvanično! Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije je Jovica Cvetković. Proslavljeni as će na klupi “orlova” zameniti Dejana Perića.

Ostali sportovi 19.10.2016 | 20:15
Zvanično - Jovica Cvetković je novi selektor rukometaša Srbije!
Rukometni savez Srbije je pre nekoliko dana dobio predsednika, a prva odluka novog Upravnog odbora na čelu sa Božidarom Đurkovićem je da na mesto selektora postavi Jovicu Cvetkovića.

Legendarnom asu je ovo drugi mandat, “orlove” je vodio u periodu od 2006. do 2009. godine, a na klupi reprezentacije biće u mečevima sa Poljskom (3.11, Gdanjsk, 20 časova) i Belorusijom (6.11, Niš - 18 časova).

Cvetković je na mesto selektora postavljen na Đurkovićev predlog.

- Želeli smo da se razgovara o muškoj reprezentaciji i da vidimo šta je najbolje za srpski rukomet kako bi kvalifikacije počeli na najbolji mogući način. Iza nas su 15. mesto u Poljskoj, neodlazak na OI i SP 2017, a pred nama je novi ciklus. Mečevi sa Poljskom i Belorusijom mogu za nas da budu pogubni. Ti mečevi mogu značajno da opredele budućnost srpskog rukometa. Pobede nam donose puno, a porazi dovode gotovo u bezizlaznu poziciju koja može značiti neodlazak na EP 2018 u Hrvatsku. To može izazvati dalekosežne posledice i nestanak sa scene do EP 2020. Veliki ulog je pred nama. Moramo dočekati kvalifikacije spremni, sa najboljim mogućim igračima i vođenjem sa klupe - rekao je Đurković.

Prvi čovek srpskog rukometa je objasnio svoju odluku.

- Biću otvoren. Spominjalo se puno imena od Vranješa, Kadenasa, Pastora, Gonzalesa, Vujovića, Cvetkovića. Dovođenje stranca u ovom momentu je nemoguća misija, jer se ni sa kim nije razgovaralo. Vujović ima ugovor sa Slovenijom koji će produžiti do 2020. Od mladih ne bih voleo da nekoga uvedemo da izgori u tri dana, kao što smo izgubili Vladana Matića. Moje mišljenje je da bi Jovica Cvetković mogao da okupi ekipu i motiviše u kratkom periodu. On je većinu ovih igrača uveo u reprezentaciju. To je po meni najbolje moguće rešenje. Nismo pregovarali tako da ne znam da li bi pristao na V.D status. Poslednjih dana pričao sam sa reprezentativcima i velika većina bi se odazvala pozivu.

Nakon otvorene diskusije članova UO iskristalisala su se tri predloga. Ostanak Dejana Perića (jedan glas za), formiranje Radnog tela koje će voditi reprezentaciju u uvodna dva meča (jedan glas za i dva uzdržana) ili imenovanje Jovice Cvetkovića do daljnjeg za šta je glasalo osam od 11 članova UO.

Cvetković je kao igrač nastupao za Crvenu zvezdu i Metaloplastiku u Srbiji, nemački Minden, te Bidasou i Kantabriju u Španiji, krajem 80-ih i početkom 90-ih godina.

Važio je za jednog od najboljih šutera u rukometu, a kao trener je osvajao domaće titule sa Crvenom zvezdom 1997. i 2004. godine.

Jedno vreme je bio i sportski direktor crveno-belih, a 2009. je napustio mesto selektora reprezentacije nezadovoljan odnosom medija prema njegovom radu.

Izvor: blic.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar