АТП: Ко су "најфер" тенисер и повратник године?!

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) саопштила је да су за награду "Стефан Едберг" номиновани Роџер Федерер, Рафаел Надал, Енди Мари и Станислас Вавринка.

Тенис 23.10.2016 | 13:15
АТП: Ко су "најфер" тенисер и повратник године?!
Награда "Стефан Едберг" додељује се за фер и спортско понашање, а о добитнику ће одлучивати гласови играча.

Федерер је до сада ту награду освајао 11. пута. За награду "Повратник године" номиновани су Аргентинац Хуан Мартин дел Порто, Немац Флоријан Мајер, Француз Жилијен Бенето и хрватски тенисер Иво Карловић.

Награда у тој категорији додељује се тенисерима који су успели да након озбиљних повреда поново осигурају место медју најбољима на свету.

Највећи фаворит за освајање те награде је Дел Потро, који би уколико и освоји признање постао трећи играч који је освајао два пута. Дел Потро је ту награду добио 2011. године када се први пут успешно вратио тенису након једногодишње паузе.

За награду "Играч који је највише напредовао" конкуришу Немац Александер Зверев, Аустријанац Доминик Тим, Француз Лука Пуј и Британац Данијел Еванс.

Играчи ће бирати и најбоље турнире по категоријама, док ће о најбољем играчу, најбољем дублу и награди "Звезда у успону" (најмладји играч у Топ100) одлучивати АТП листа на крају сезоне.

Од ове године уведена је и награда "Тренер године", а о добитнику ће одлучити сами тренери.

Навијачи ће поново имати прилику да изаберу омиљеног тенисера и омиљени дубл, а гласање на сајту АТП-а трајаће до 7. новембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар