Стефан Савић: Тумбаковић је црногорски Симеоне!

“Искусни тренер Љубиша Тумбаковић је препознао да ради с фантастичном групом играча. Имам још да учим од њега, као и од свог тренера из Атлетика” каже сјајни дефанзивац “јорганџија” и репрезентација Црне Горе Стефан Савић.

Фудбал 19.10.2016 | 15:00
Стефан Савић: Тумбаковић је црногорски Симеоне!
Стефан Савић, стуб одбране Црне Горе и мадридског Атлетика, пролази кроз најлепши период у каријери. Са „соколовима“ је први у квалификационој групи Е за одлазак на Мундијал 2018, лидер је с „јорганџијама“ у Примери, а на челу је и групе Д у Лиги шампиона.

Стасити Мојковчанин каже за „Блиц“ да је пресрећан.

- Што се тиче националног тима, наши резултати су вероватно неочекивани за многе, али ми смо веровали и потајно се надали да можемо са свима да играмо равноправно. Овај циклус смо, ето, одрадили одлично. Рано је да причамо о пласману на Светско првенство, тек је прошла трећина квалификација, чућемо се око тога на пролеће - уз осмех поручује Савић за Блиц.

Јоветић, Савић, Божовић, Томашевић, Симић, Јанковић... Државни тим Црне Горе испада колонија фудбалера који су некада носили дресове Партизана?

- Игром случаја, испало је тако. Има нас црно-белих у екипи напретек. То је диван податак, за мене посебан. Провео сам феноменалну годину у Партизану, једну од најбољих у његовој историји. Освојио сам у Хумској дуплу круну, играо Лигу шампиона.

Ту је стручни штаб, предвођен селектором Љубишом Тумбаковићем и његовим асистентом Зораном - Батом Мирковићем?

- Задовољство је радити с Тумбаковићем. Унео је позитивну енергију, тренер је са искуством који држи атмосферу. Препознао је да ради с фантастичном групом играча. Имам још да учим од њега, као и од тренера из Атлетика.

Кад смо већ код Симеонеа, он је посебна прича. Уосталом, као и његове „јорганџије“, које преживљавају ренесансу?

- Дијего Симеоне је потврдио да је у самом врху светских стручњака. Има ту необјашњиву енергију, на утакмицама баш изражену. На тренинзима је, ипак, нешто мирнији. Обожавам да радим с њим.

Атлетико јуриша на титуле у Примери и Лиги шампиона?

- За сада све те наше партије изгледају сјајно, али дуга је сезона. Увек имамо највише циљеве, борићемо се на свим фронтовима за трофеје. У Примери смо уз раме Барси и Реалу, кренули смо сјајно и у Европи. Јачи смо него прошле године, доласком Гајтана, Гамера, Врсаљка. Очекујем да ова сезона за мене буде баш успешна.

Пратите резултате Партизана?

- Пратим ситуацију колико је могуће. Резултати Партизана нису какви би требало да буду, нити су у складу са очекивањима и навикама навијача. Надам се да ће се то променити.

Сале, легендо, да си жив и здрав

Саша Илић је против ПАОК-а, сустигао Моцу Вуковића по броју наступа у дресу Партизана (791). Савић путем „Блица“ шаље Илићу поруку за ту прилику.

- Сале, легендо, желим ти добро здравље, честитам на рекордима. Волео бих да наставиш да будеш пример млађима како би се угледали на тебе, као што сам и ја!

Навијам за Црну Гору и Србију

Репрезентације с простора бивше СФРЈ у квалификацијама гурају фантастично.

- Искрено, за мене то више и није изненађење. Било је питање времена када ће селекције из бивше Југе почети са озбиљнијим резултатима. Поред Црне Горе и Србије, навијам за све те остале репрезентације, у којима имам другове и пријатеље - истиче Савић.

ЛИЧНА КАРТА

Датум рођења: 8. јануар 1991.

Место рођења: Мојковац

Клубови: БСК Борча (2009-2010), Партизан (2010-2011), Манчестер сити (2011-2012), Фјорентина (2012-2015), Атлетико Мадрид (2015-)

Репрезентација: Црна Гора 37 наступа (3 гола)

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар