Stefan Savić: Tumbaković je crnogorski Simeone!

“Iskusni trener Ljubiša Tumbaković je prepoznao da radi s fantastičnom grupom igrača. Imam još da učim od njega, kao i od svog trenera iz Atletika” kaže sjajni defanzivac “jorgandžija” i reprezentacija Crne Gore Stefan Savić.

Fudbal 19.10.2016 | 15:00
Stefan Savić: Tumbaković je crnogorski Simeone!
Stefan Savić, stub odbrane Crne Gore i madridskog Atletika, prolazi kroz najlepši period u karijeri. Sa „sokolovima“ je prvi u kvalifikacionoj grupi E za odlazak na Mundijal 2018, lider je s „jorgandžijama“ u Primeri, a na čelu je i grupe D u Ligi šampiona.

Stasiti Mojkovčanin kaže za „Blic“ da je presrećan.

- Što se tiče nacionalnog tima, naši rezultati su verovatno neočekivani za mnoge, ali mi smo verovali i potajno se nadali da možemo sa svima da igramo ravnopravno. Ovaj ciklus smo, eto, odradili odlično. Rano je da pričamo o plasmanu na Svetsko prvenstvo, tek je prošla trećina kvalifikacija, čućemo se oko toga na proleće - uz osmeh poručuje Savić za Blic.

Jovetić, Savić, Božović, Tomašević, Simić, Janković... Državni tim Crne Gore ispada kolonija fudbalera koji su nekada nosili dresove Partizana?

- Igrom slučaja, ispalo je tako. Ima nas crno-belih u ekipi napretek. To je divan podatak, za mene poseban. Proveo sam fenomenalnu godinu u Partizanu, jednu od najboljih u njegovoj istoriji. Osvojio sam u Humskoj duplu krunu, igrao Ligu šampiona.

Tu je stručni štab, predvođen selektorom Ljubišom Tumbakovićem i njegovim asistentom Zoranom - Batom Mirkovićem?

- Zadovoljstvo je raditi s Tumbakovićem. Uneo je pozitivnu energiju, trener je sa iskustvom koji drži atmosferu. Prepoznao je da radi s fantastičnom grupom igrača. Imam još da učim od njega, kao i od trenera iz Atletika.

Kad smo već kod Simeonea, on je posebna priča. Uostalom, kao i njegove „jorgandžije“, koje preživljavaju renesansu?

- Dijego Simeone je potvrdio da je u samom vrhu svetskih stručnjaka. Ima tu neobjašnjivu energiju, na utakmicama baš izraženu. Na treninzima je, ipak, nešto mirniji. Obožavam da radim s njim.

Atletiko juriša na titule u Primeri i Ligi šampiona?

- Za sada sve te naše partije izgledaju sjajno, ali duga je sezona. Uvek imamo najviše ciljeve, borićemo se na svim frontovima za trofeje. U Primeri smo uz rame Barsi i Realu, krenuli smo sjajno i u Evropi. Jači smo nego prošle godine, dolaskom Gajtana, Gamera, Vrsaljka. Očekujem da ova sezona za mene bude baš uspešna.

Pratite rezultate Partizana?

- Pratim situaciju koliko je moguće. Rezultati Partizana nisu kakvi bi trebalo da budu, niti su u skladu sa očekivanjima i navikama navijača. Nadam se da će se to promeniti.

Sale, legendo, da si živ i zdrav

Saša Ilić je protiv PAOK-a, sustigao Mocu Vukovića po broju nastupa u dresu Partizana (791). Savić putem „Blica“ šalje Iliću poruku za tu priliku.

- Sale, legendo, želim ti dobro zdravlje, čestitam na rekordima. Voleo bih da nastaviš da budeš primer mlađima kako bi se ugledali na tebe, kao što sam i ja!

Navijam za Crnu Goru i Srbiju

Reprezentacije s prostora bivše SFRJ u kvalifikacijama guraju fantastično.

- Iskreno, za mene to više i nije iznenađenje. Bilo je pitanje vremena kada će selekcije iz bivše Juge početi sa ozbiljnijim rezultatima. Pored Crne Gore i Srbije, navijam za sve te ostale reprezentacije, u kojima imam drugove i prijatelje - ističe Savić.

LIČNA KARTA

Datum rođenja: 8. januar 1991.

Mesto rođenja: Mojkovac

Klubovi: BSK Borča (2009-2010), Partizan (2010-2011), Mančester siti (2011-2012), Fjorentina (2012-2015), Atletiko Madrid (2015-)

Reprezentacija: Crna Gora 37 nastupa (3 gola)

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar