Куп БиХ: Мостарски дерби у осмини финала! Радник у Какњу!

Први мечеви осмине финала Купа Босне и Херцеговине на програму су од уторка до четвртка, а дерби ће у Мостару играти градски ривали Зрињски и Вележ.

Фудбал 18.10.2016 | 13:00
Куп БиХ: Мостарски дерби у осмини финала! Радник у Какњу!
Иако ове сезоне гледаоци у Мостару неће видјети првенствени градски дерби, жријеб је хтио да се Зрињски и Вележ "сударе" у Купу БиХ, и то у осмини финала најмасовнијег бх. такмичења.

"Племићи" и "рођени" први меч одиграће на стадиону "Под Бијелим бријегом" у сриједу од 15 часова, док је реванш у "Врапчићима" седам дана касније.

Тим Винка Мариновића, актуелни шампион БиХ, и ове сезоне игра сјајно, на добром путу је да одбрани титулу, и мостарски дерби дочекује као изразити фаворит. С друге стране Вележ је, након лошег страрта у Првој лиги Федерације БиХ, доласком Ибре Рахимића на клупу кренуо узлазном путањом, па се може очекивати жесток отпор гостију.

Занимљив меч игра се на "Тушњу", гдје ће Слобода угостити Широки Бријег, док су сарајевски ривали Сарајево и Жељезничар фаворити на свом терену против Козаре односно Горажда, који наступају у нижем рангу такмичења.

Трофеј освојен прошле године брани бијељински Радник, који ће на путу до четвртфинала одиграти двомеч са Рударом. Први сусрет на програму је у Какњу.

КУП БИХ - ОСМИНА ФИНАЛА - ПРВЕ УТАКМИЦЕ:

Уторак:
15:00 Орашје - Травник (суди: Матео Муса, Мостар)

Сриједа:
15:00 Младост - Славија (Харис Каљанац, Сарајево)
15:00 Слобода - Широки Бријег (Милош Гиговић, Градишка)
15:00 Сарајево - Козара (Емир Спахалић, Мостар)
15:00 Рудар - Радник (Хусеин Терзић, Травник)
16:00 Зрињски - Вележ (Горан Параџик, Љубушки)
19:00 Жељезничар - Горажде (Ермин Сивац, Зеница)

Четвртак:
15:00 Босна Сема - Раднички (Зоран Сокнић, Источно Сарајево)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар