Kup BiH: Mostarski derbi u osmini finala! Radnik u Kaknju!

Prvi mečevi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na programu su od utorka do četvrtka, a derbi će u Mostaru igrati gradski rivali Zrinjski i Velež.

Fudbal 18.10.2016 | 13:00
Kup BiH: Mostarski derbi u osmini finala! Radnik u Kaknju!
Iako ove sezone gledaoci u Mostaru neće vidjeti prvenstveni gradski derbi, žrijeb je htio da se Zrinjski i Velež "sudare" u Kupu BiH, i to u osmini finala najmasovnijeg bh. takmičenja.

"Plemići" i "rođeni" prvi meč odigraće na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u srijedu od 15 časova, dok je revanš u "Vrapčićima" sedam dana kasnije.

Tim Vinka Marinovića, aktuelni šampion BiH, i ove sezone igra sjajno, na dobrom putu je da odbrani titulu, i mostarski derbi dočekuje kao izraziti favorit. S druge strane Velež je, nakon lošeg strarta u Prvoj ligi Federacije BiH, dolaskom Ibre Rahimića na klupu krenuo uzlaznom putanjom, pa se može očekivati žestok otpor gostiju.

Zanimljiv meč igra se na "Tušnju", gdje će Sloboda ugostiti Široki Brijeg, dok su sarajevski rivali Sarajevo i Željezničar favoriti na svom terenu protiv Kozare odnosno Goražda, koji nastupaju u nižem rangu takmičenja.

Trofej osvojen prošle godine brani bijeljinski Radnik, koji će na putu do četvrtfinala odigrati dvomeč sa Rudarom. Prvi susret na programu je u Kaknju.

KUP BIH - OSMINA FINALA - PRVE UTAKMICE:

Utorak:
15:00 Orašje - Travnik (sudi: Mateo Musa, Mostar)

Srijeda:
15:00 Mladost - Slavija (Haris Kaljanac, Sarajevo)
15:00 Sloboda - Široki Brijeg (Miloš Gigović, Gradiška)
15:00 Sarajevo - Kozara (Emir Spahalić, Mostar)
15:00 Rudar - Radnik (Husein Terzić, Travnik)
16:00 Zrinjski - Velež (Goran Paradžik, Ljubuški)
19:00 Željezničar - Goražde (Ermin Sivac, Zenica)

Četvrtak:
15:00 Bosna Sema - Radnički (Zoran Soknić, Istočno Sarajevo)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar