Иронија живота: Асанж остао без интернета

Викиликс је путем свог Твитер рачуна обавијестио јавност да је оснивач познате веб странице Џулијан Асанж остао без интернет конекције.

Свијет 17.10.2016 | 15:05
Иронија живота: Асанж остао без интернета
"Асанжова интернет конекција је намјерно прекинута. Предузимамо ванредне мјере", стоји у кратком твиту објављеном у понедјељак поподне. Засад није јасно ко је уништио везу оснивача Викиликса са остатком свијета.

Прве теорије о разлогу пресијецања везе тичу се Хилари Клинтон која је међу посљедњима у нападу Викиликса. Наиме, Викиликс је објавио тајне преписке имејлом чији је аутор Џон Подеста, савјетник деморатске кандидаткиње за предсједницу САД-а.

Викиликс није открио извор докумената, али постоји мишљење да се ради о руским хакерима који су недавно умијешали прсте у осјетљиве документе везане за новембарске предсједничке изборе.

Асанж се налази у згради амбасаде Еквадора у Лондону. Аустралијанац још од 2012. године борави у објекту над којим енглеска полиција нема јурисдикцију, а која га планира привести због оптужнице за сексуално напаствовање која је подигнута у Шведској.

Извор: клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар