Ironija života: Asanž ostao bez interneta

Vikiliks je putem svog Tviter računa obavijestio javnost da je osnivač poznate veb stranice Džulijan Asanž ostao bez internet konekcije.

Svijet 17.10.2016 | 15:05
Ironija života: Asanž ostao bez interneta
"Asanžova internet konekcija je namjerno prekinuta. Preduzimamo vanredne mjere", stoji u kratkom tvitu objavljenom u ponedjeljak popodne. Zasad nije jasno ko je uništio vezu osnivača Vikiliksa sa ostatkom svijeta.

Prve teorije o razlogu presijecanja veze tiču se Hilari Klinton koja je među posljednjima u napadu Vikiliksa. Naime, Vikiliks je objavio tajne prepiske imejlom čiji je autor Džon Podesta, savjetnik demoratske kandidatkinje za predsjednicu SAD-a.

Vikiliks nije otkrio izvor dokumenata, ali postoji mišljenje da se radi o ruskim hakerima koji su nedavno umiješali prste u osjetljive dokumente vezane za novembarske predsjedničke izbore.

Asanž se nalazi u zgradi ambasade Ekvadora u Londonu. Australijanac još od 2012. godine boravi u objektu nad kojim engleska policija nema jurisdikciju, a koja ga planira privesti zbog optužnice za seksualno napastvovanje koja je podignuta u Švedskoj.

Izvor: klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar