Опозиција тврди да ДПС није побједник избора

На основу 90 одсто пребројаних гласова са парламентарних избора, црногорска опозиција и даље има већину, односно 41 посланика у парламенту, изјавио је носилац листе Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и позвао странке мањина да подрже идеју о формирању прелазне владе која би организовала слободне и фер изборе.

Регион 17.10.2016 | 09:09
Опозиција тврди да ДПС није побједник избора
"ДФ ће сутра иницирати састанак са свим опозиционим странкама да би идеја прелазне владе поново била тема наших разговора. Желимо прелазну владу да бисмо добили прве слободне и фер изборе", казао је Мандић, преноси сајт ЦДМ.

Према његовим ријечима, грађани морају да знају да су се избори који су најављени као слободни претворили у супротност у посљедња два дана.

"Полицијска хунта је урадила све да потврди политичку причу Мила Ðукановића о томе да је држава угрожена", Мандић.

Мандић је казао да сви избори "који се одржавају у условима ванредног стања" не могу бити слободни и фер. Један од лидера ДФ-а, Небојша Медојевић, казао је да је резултат избора посљедица недемократских услова у којима су одржани.

"Влада изборног повјерења није успјела. Све нерегуларности од прије четири године су се поновиле", истакао је Медојевић, преноси РТЦГ.

"Колеге из мањинских странака треба добро да размисле. Тешко је схватити да ће било ко прихватити понуду ДПС-а а да то није корупција или новац. Позивамо колеге из мањинских странака да размисле. Ово је историјски тренутак", нагласио је Медојевић.

Лидер Кључа Миодраг Лекић изјавио је да су ДФ, Кључ, Демократе и СДП освојили 39 мандата, што значи да им за власт недостају два мандата.

"Четири странке су освојиле 39 мандата. ДПС има 35 или 36. То значи да смо јачи. Али, сада је одговорност на мањинским странкама", истакао је Лекић.

Да ДПС није побједник избора, сматра и лидер СДП-а Ранко Кривокапић, чија је странка освојила четири мандата на парламентарним изборима.

"Показали смо да ДПС-ова моћ има границе. ДПС нема подршку грађана. Ми смо спремни да у новим условима и даље окупљамо већинску Црну Гору. Питање је времена", нагласио је Кривокапић.

Он је казао да СДП сигурно неће сарадивати са ДПС-ом и додао да је та станка расположена за сарадњу са коалицијом Кључ, Демократама и мањинама, мада ДФ није помињао. Демократска Црна Гора убједљиво је најпријатније изненађење избора са више од 10 одсто подршке, поручио је лидер те странке Алекса Бечић.

"Јасно је да ниједна странка нема апсолутну већину и да ће дани и седмице пред нама дати одговор на питање о правцу формирања власти", рекао је Бечић.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Димњачар

17.10.2016 08:04

Жалите се Дачићу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

17.10.2016 08:43

Дачић је изгледа послао српског генерала да силом сруши Мила, али генерал је у затвору на срећу????

Name

РЕ ДИМНЊАЧАРУ

17.10.2016 09:40

ЈОК НЕК СЕ МИЛО ЖАЛИ БАКИРУ.

Name

алтец

17.10.2016 09:10

Ови ликови преко 20година у политици и преко двадест година све порази али не помисљају да иду из политике и да пусте младе и школоване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО МИКИЦ

17.10.2016 18:41

Па наравно да ће мањинске странке се окренути оној страни која би погазила државност Црне Горе и која је за стварање заједничке државе са Србијом.Као и која је против ЕУ и Нато већ за овисност о Русији. Логично

Name

ММГ

17.10.2016 09:48

Црногорце ..бе математика,хе хе

ОДГОВОРИТЕ