Opozicija tvrdi da DPS nije pobjednik izbora

Na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova sa parlamentarnih izbora, crnogorska opozicija i dalje ima većinu, odnosno 41 poslanika u parlamentu, izjavio je nosilac liste Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i pozvao stranke manjina da podrže ideju o formiranju prelazne vlade koja bi organizovala slobodne i fer izbore.

Region 17.10.2016 | 09:09
Opozicija tvrdi da DPS nije pobjednik izbora
"DF će sutra inicirati sastanak sa svim opozicionim strankama da bi ideja prelazne vlade ponovo bila tema naših razgovora. Želimo prelaznu vladu da bismo dobili prve slobodne i fer izbore", kazao je Mandić, prenosi sajt CDM.

Prema njegovim riječima, građani moraju da znaju da su se izbori koji su najavljeni kao slobodni pretvorili u suprotnost u posljednja dva dana.

"Policijska hunta je uradila sve da potvrdi političku priču Mila Ðukanovića o tome da je država ugrožena", Mandić.

Mandić je kazao da svi izbori "koji se održavaju u uslovima vanrednog stanja" ne mogu biti slobodni i fer. Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, kazao je da je rezultat izbora posljedica nedemokratskih uslova u kojima su održani.

"Vlada izbornog povjerenja nije uspjela. Sve neregularnosti od prije četiri godine su se ponovile", istakao je Medojević, prenosi RTCG.

"Kolege iz manjinskih stranaka treba dobro da razmisle. Teško je shvatiti da će bilo ko prihvatiti ponudu DPS-a a da to nije korupcija ili novac. Pozivamo kolege iz manjinskih stranaka da razmisle. Ovo je istorijski trenutak", naglasio je Medojević.

Lider Ključa Miodrag Lekić izjavio je da su DF, Ključ, Demokrate i SDP osvojili 39 mandata, što znači da im za vlast nedostaju dva mandata.

"Četiri stranke su osvojile 39 mandata. DPS ima 35 ili 36. To znači da smo jači. Ali, sada je odgovornost na manjinskim strankama", istakao je Lekić.

Da DPS nije pobjednik izbora, smatra i lider SDP-a Ranko Krivokapić, čija je stranka osvojila četiri mandata na parlamentarnim izborima.

"Pokazali smo da DPS-ova moć ima granice. DPS nema podršku građana. Mi smo spremni da u novim uslovima i dalje okupljamo većinsku Crnu Goru. Pitanje je vremena", naglasio je Krivokapić.

On je kazao da SDP sigurno neće saradivati sa DPS-om i dodao da je ta stanka raspoložena za saradnju sa koalicijom Ključ, Demokratama i manjinama, mada DF nije pominjao. Demokratska Crna Gora ubjedljivo je najprijatnije iznenađenje izbora sa više od 10 odsto podrške, poručio je lider te stranke Aleksa Bečić.

"Jasno je da nijedna stranka nema apsolutnu većinu i da će dani i sedmice pred nama dati odgovor na pitanje o pravcu formiranja vlasti", rekao je Bečić.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dimnjačar

17.10.2016 08:04

Žalite se Dačiću...

ODGOVORITE
Name

General

17.10.2016 08:43

Dačić je izgleda poslao srpskog generala da silom sruši Mila, ali general je u zatvoru na sreću????

Name

RE DIMNNJAČARU

17.10.2016 09:40

JOK NEK SE MILO ŽALI BAKIRU.

Name

altec

17.10.2016 09:10

Ovi likovi preko 20godina u politici i preko dvadest godina sve porazi ali ne pomisljaju da idu iz politike i da puste mlade i školovane.

ODGOVORITE
Name

MIHAJLO MIKIC

17.10.2016 18:41

Pa naravno da će manjinske stranke se okrenuti onoj strani koja bi pogazila državnost Crne Gore i koja je za stvaranje zajedničke države sa Srbijom.Kao i koja je protiv EU i Nato već za ovisnost o Rusiji. Logično

Name

MMG

17.10.2016 09:48

Crnogorce ..be matematika,he he

ODGOVORITE