Без објашњења: Вибер и WхатсАпп опет раде

Према налогу Агенције, оператори су дужни да спроведу ту мјеру у складу са Законом о електронским комуникацијама

Регион 16.10.2016 | 21:54
Без објашњења: Вибер и WхатсАпп опет раде
Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност (ЕКИП)  наложила је суспензију забране коришћења апликација Вибер, WхатсАпп и других сличних сервиса, која је током дана упућена свим телекомуникационим операторима у Црној Гори.

"Према налогу Агенције, оператори су били дужни да спроведу мјеру привремене забране коришћења наведених апликација, јер су употријебљене за нежељену комуникацију, а у складу са одредбама Закона о електронским комуникацијама. Закон предвиђа да је комуникација за потребе директног маркетинга дозвољена само уз претходно прибављену сагласност корисника", наводи се у саопштењу мТела.

"Компаније Црногорски Телеком, Теленор и М:тел нијесу уступале податке о својим корисницима и поштују најстроже безбједоносне стандарде и процедуре заштите корисника и њихових података", додаје се у саопштењу.

Извршни директор ЕКИП Зоран Секулић је одбио да објасни "Вијестима" зашто је агенција раније донијела одлуку .

"Ко је вама дао право да ме зовете. Зовите ме сутра у 8 сати. Ко вам је дао право да ме узнемиравате", поручио је Секулић.

Ни након поновљеног позива, Секулић није хтио да објасни грађанима одлуку Агенције и казао је да не даје изјаве "Вијестима".

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Р Српска

17.10.2016 05:34

У Мтелу у ЦГ је јуце радио вибер цијели дан

ОДГОВОРИТЕ