Bez objašnjenja: Viber i WhatsApp opet rade

Prema nalogu Agencije, operatori su dužni da sprovedu tu mjeru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama

Region 16.10.2016 | 21:54
Bez objašnjenja: Viber i WhatsApp opet rade
Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP)  naložila je suspenziju zabrane korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, koja je tokom dana upućena svim telekomunikacionim operatorima u Crnoj Gori.

"Prema nalogu Agencije, operatori su bili dužni da sprovedu mjeru privremene zabrane korišćenja navedenih aplikacija, jer su upotrijebljene za neželjenu komunikaciju, a u skladu sa odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama. Zakon predviđa da je komunikacija za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika", navodi se u saopštenju mTela.

"Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nijesu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbjedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka", dodaje se u saopštenju.

Izvršni direktor EKIP Zoran Sekulić je odbio da objasni "Vijestima" zašto je agencija ranije donijela odluku .

"Ko je vama dao pravo da me zovete. Zovite me sutra u 8 sati. Ko vam je dao pravo da me uznemiravate", poručio je Sekulić.

Ni nakon ponovljenog poziva, Sekulić nije htio da objasni građanima odluku Agencije i kazao je da ne daje izjave "Vijestima".

(Vijesti.me)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

R Srpska

17.10.2016 05:34

U Mtelu u CG je juce radio viber cijeli dan

ODGOVORITE