АБА - најава: Партизан - Олимпија...

Тренер Партизана Александар Џикић напомиње да словеначки тим има пуну ротацију и да је врло важно лимитирати њихов број поена у транзицији Олимпија: Партизан је фаворит, али... Тим из Љубљане на гостовање у Београд долази без беле заставе.

Кошарка 16.10.2016 | 11:45
АБА - најава: Партизан - Олимпија...
Партизан у 5. колу АБА лиге у недељу дочекује екипу Олимпије. Црно-бели жели да задрже стопостотан учинак у регионалном такмичењу и након предстојећег викенда, али тренер Александар Џикић зна да то неће бити нимало лако.

Олимпија је у досадашњем току сезоне остварила само једну победу, и има меч мање, а тренер Партизана истиче да је реч о доброј екипи.

"Поштујемо сваког противника, нарочито када у свом саставу има више врло талентованих играча, који сами могу да одлуче исход меча. Гости имају пуну ротацију, са десет играча, односно на свакој позицији имају и стартера и дефинисаног 'бацк уп' играча, немају потребе за импровизацијама када је формација у питању", рекао је Џикић пред дуел у Београду.

Џикић је навео и да Словенци имају врло "потентну спољну линију, комбинацију атлетицизма и добрих шутерских способности".

"Врло је важно да се лимитира њихов број поена у транзицији, врло брзо прелазе у фазу напада и непропуштају прилику да упуте шут за три поена уколико одбрана није фокусирана. Очекујемо да се одлуче за алтернативне одбране, и за то смо се спремали", навео је тренер Партизана.

Крилни центар Партизана Стефан Бирчевић казао је да је Олимпија озбиљан противник и да приступ црно-белих утакмици мора да буде у складу са тим.

"Имају добар тим, играће без притиска и таква ситуација увек мора да се третира на адекватан начин. Ми знамо да ће Пионир бити пун, и да ћемо дати све од себе у овом тренутку", рекао је Бирчевић.

Олимпија стиже на гостовање Партизану у 5. колу АБА лиге, уз Црвену звезду и Будућност, једином непораженом тиму у регионалном такмичењу ове сезоне.

Тим из Љубљане, који је ове сезоне одиграо само три меча и има скор 1-2, признаје да ће домаћин имати улогу фаворита на предстојећој утакмици, али да то не значи да они неће покушати да учине све како би направили изненађење у Београду.

"Партизан је одлично почео сезону у АБА лиги. Играју брзо и агресивно, а на домаћем терену су још бољи. Препуштамо им улогу фаворита, али ћемо се потрудити да одиграмо чврсто и да покушамо да им одговоримо адекватно на терену на игру која их краси. Желимо да им пружимо јак отпор и у Београд не путујемо са белом заставом. Желимо да пробамо да их изненадимо", изјавио је пред пут у Србију тренер Олимпије Гашпер Окорн.

Словенци на меч против црно-белих неће доћи у најјачем саставу, јер је Јуре Пелко на дуелу домаћег шампионата доживео дисторзију зглоба.

"Мислим да смо максимално спремни за дуел против Партизана. Очекује нас веома тешка утакмица и то пред препуном двораном. Ипак, ми ћемо учинити све да изненадимо Партизан код куће", рекао је кошаркаш Олимпије Блаж Месичек.

Утакмица Партизан - Олимпије на програму је данас од 17 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар