ABA - najava: Partizan - Olimpija...

Trener Partizana Aleksandar Džikić napominje da slovenački tim ima punu rotaciju i da je vrlo važno limitirati njihov broj poena u tranziciji Olimpija: Partizan je favorit, ali... Tim iz Ljubljane na gostovanje u Beograd dolazi bez bele zastave.

Košarka 16.10.2016 | 11:45
ABA - najava: Partizan - Olimpija...
Partizan u 5. kolu ABA lige u nedelju dočekuje ekipu Olimpije. Crno-beli želi da zadrže stopostotan učinak u regionalnom takmičenju i nakon predstojećeg vikenda, ali trener Aleksandar Džikić zna da to neće biti nimalo lako.

Olimpija je u dosadašnjem toku sezone ostvarila samo jednu pobedu, i ima meč manje, a trener Partizana ističe da je reč o dobroj ekipi.

"Poštujemo svakog protivnika, naročito kada u svom sastavu ima više vrlo talentovanih igrača, koji sami mogu da odluče ishod meča. Gosti imaju punu rotaciju, sa deset igrača, odnosno na svakoj poziciji imaju i startera i definisanog 'back up' igrača, nemaju potrebe za improvizacijama kada je formacija u pitanju", rekao je Džikić pred duel u Beogradu.

Džikić je naveo i da Slovenci imaju vrlo "potentnu spoljnu liniju, kombinaciju atleticizma i dobrih šuterskih sposobnosti".

"Vrlo je važno da se limitira njihov broj poena u tranziciji, vrlo brzo prelaze u fazu napada i nepropuštaju priliku da upute šut za tri poena ukoliko odbrana nije fokusirana. Očekujemo da se odluče za alternativne odbrane, i za to smo se spremali", naveo je trener Partizana.

Krilni centar Partizana Stefan Birčević kazao je da je Olimpija ozbiljan protivnik i da pristup crno-belih utakmici mora da bude u skladu sa tim.

"Imaju dobar tim, igraće bez pritiska i takva situacija uvek mora da se tretira na adekvatan način. Mi znamo da će Pionir biti pun, i da ćemo dati sve od sebe u ovom trenutku", rekao je Birčević.

Olimpija stiže na gostovanje Partizanu u 5. kolu ABA lige, uz Crvenu zvezdu i Budućnost, jedinom neporaženom timu u regionalnom takmičenju ove sezone.

Tim iz Ljubljane, koji je ove sezone odigrao samo tri meča i ima skor 1-2, priznaje da će domaćin imati ulogu favorita na predstojećoj utakmici, ali da to ne znači da oni neće pokušati da učine sve kako bi napravili iznenađenje u Beogradu.

"Partizan je odlično počeo sezonu u ABA ligi. Igraju brzo i agresivno, a na domaćem terenu su još bolji. Prepuštamo im ulogu favorita, ali ćemo se potruditi da odigramo čvrsto i da pokušamo da im odgovorimo adekvatno na terenu na igru koja ih krasi. Želimo da im pružimo jak otpor i u Beograd ne putujemo sa belom zastavom. Želimo da probamo da ih iznenadimo", izjavio je pred put u Srbiju trener Olimpije Gašper Okorn.

Slovenci na meč protiv crno-belih neće doći u najjačem sastavu, jer je Jure Pelko na duelu domaćeg šampionata doživeo distorziju zgloba.

"Mislim da smo maksimalno spremni za duel protiv Partizana. Očekuje nas veoma teška utakmica i to pred prepunom dvoranom. Ipak, mi ćemo učiniti sve da iznenadimo Partizan kod kuće", rekao je košarkaš Olimpije Blaž Mesiček.

Utakmica Partizan - Olimpije na programu je danas od 17 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar