"Краљ" ће бити задовољан - Смит коначно потписао!

Дуги преговори Џеј Ар Смита и Кливленда су коначно завршени. Уговор каријере.

Кошарка 17.10.2016 | 09:15
"Краљ" ће бити задовољан - Смит коначно потписао!
Често се у америчким медијима могло чути да је ЛеБрон Џејмс незадовољан радом генералног менаџера (ГМ) Кливленда, и то се посебно односило на то да су били близу да изгубе Џеј Ар Смита, али су преговори између Кавалирса и искусног бека коначно (успешно) завршени.

Биће задовољан ЛеБрон, али и Џеј Ар Смит који је заслужио уговор каријере.

Џеј Ар Смит (31, 198 цм) је са Кливлендом потписао трогодишњи уговор у којем му је гарантовано 45.000.000 долара, са опцијом продужетка сарадње и на четврту сезону и онда би се уговор "попео" на чак 57 милиона.

Оно што је занимљиво је то да је Џеј Ар за првих 12 сезона у НБА зарадио тек пола милиона више него што ће у наредне три године, али у Кливленду верују да су направили добар посао.

Највише због тога што су усрећили ЛеБрона који је у одличним односима са Смитом.

"Пресрећан сам због мог малог брата. Потпуно заслужено. Добре ствари се дешавају добрим људима. Не могу да опишем колико сам пресрећан због њега", поручио је "Краљ" на Тwиттеру.

Смит је прошле сезоне у регуларном делу сезоне бележио 12.4 поена по мечу, док је у плеј-офу дао солидан допринос са 11.5 поена по мечу. Уз одличан проценат шута за три поена – 43%, а сјајну партију пружио је на "2:0" за Голден Стејт у финалној серији када је са 20 поена водио свој Кливленд до прве победе. На крају су и освојили титулу...

И Сиксерси су били заинтересовани да доведу Џеј Ара, али он је све време чекао добру понуду Кавса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар