"Kralj" će biti zadovoljan - Smit konačno potpisao!

Dugi pregovori Džej Ar Smita i Klivlenda su konačno završeni. Ugovor karijere.

Košarka 17.10.2016 | 09:15
"Kralj" će biti zadovoljan - Smit konačno potpisao!
Često se u američkim medijima moglo čuti da je LeBron Džejms nezadovoljan radom generalnog menadžera (GM) Klivlenda, i to se posebno odnosilo na to da su bili blizu da izgube Džej Ar Smita, ali su pregovori između Kavalirsa i iskusnog beka konačno (uspešno) završeni.

Biće zadovoljan LeBron, ali i Džej Ar Smit koji je zaslužio ugovor karijere.

Džej Ar Smit (31, 198 cm) je sa Klivlendom potpisao trogodišnji ugovor u kojem mu je garantovano 45.000.000 dolara, sa opcijom produžetka saradnje i na četvrtu sezonu i onda bi se ugovor "popeo" na čak 57 miliona.

Ono što je zanimljivo je to da je Džej Ar za prvih 12 sezona u NBA zaradio tek pola miliona više nego što će u naredne tri godine, ali u Klivlendu veruju da su napravili dobar posao.

Najviše zbog toga što su usrećili LeBrona koji je u odličnim odnosima sa Smitom.

"Presrećan sam zbog mog malog brata. Potpuno zasluženo. Dobre stvari se dešavaju dobrim ljudima. Ne mogu da opišem koliko sam presrećan zbog njega", poručio je "Kralj" na Twitteru.

Smit je prošle sezone u regularnom delu sezone beležio 12.4 poena po meču, dok je u plej-ofu dao solidan doprinos sa 11.5 poena po meču. Uz odličan procenat šuta za tri poena – 43%, a sjajnu partiju pružio je na "2:0" za Golden Stejt u finalnoj seriji kada je sa 20 poena vodio svoj Klivlend do prve pobede. Na kraju su i osvojili titulu...

I Siksersi su bili zainteresovani da dovedu Džej Ara, ali on je sve vreme čekao dobru ponudu Kavsa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar