Желимо само да кривац одговара

Не интересује ме никакав новац и никаква одштета. Желим само да истерам правду и да се означи кривац за смрт мог детета. Он мора да одговара и да заврши у затвору.

Србија 15.10.2016 | 10:40
Желимо само да кривац одговара
Ово нам је јуче после давања изјеве у лозничкој полицији казао Милан Никодиновић, отац малог Раденка, који је пре седам дана преминуо од сепсе после прелома руке.

Раденкови родитељи Милан и Зорица испричали су детаљно полицајцима шта се све дешавало од тренутка када је дечак пао са тобогана, па до тренутка када им је лекар на Институту за мајку и дете саопштио да је преминуо.

"Нисам имао појма да је мом детету "глава у питању", док нисмо дошли у Београд на Институт", каже нам отац Милан.

"Четири дана ме у лозничкој болници доктор Добривоје Бојанић и педијатри који су примали Раденка због температуре и отока на руци убеђују да је све у реду и да су то нормалне појаве код прелома. Доктор на Институту ми је објаснио да је бактерија нађена у Раденковом телу карактеристична за пољопривредне машине и да се налази и у земљи. Да рана и кост која је приликом прелома ударила у земљу није добро очишћена. Због тога је наступила сепса и зато доктор Бојанић мора да одговара."

Никодиновићи су у полицији оставили и отпусну листу из болнице у којој пише да је Раденко у Лозници примљен са отвореним преломом две подлактичне кости и са раном на руци. То је одговор на неке наводе лекара да прелом није био отворен.

"Дете смо доводили сваког дана у болницу, а доктор Бојанић нам је чак четвртог дана ујутру рекао да је све у реду, да само руку држи вертикално и спашће оток. Тек увече, кад је дете почело да халуцинира, послао нас је за Београд и то без икакве документације. Није нам дао ни отпусну листу из које се види шта је све дете примало", прича нам Милан.

"Доктори су се на Институту чудили како смо тако дошли. Рекли су нам да је стање тешко и да ће можда остати без руке. Све смо прихватили само да му спасу живот. Нажалост, сепса је већ била захватила виталне органе."

Пошто су се појавиле информације да се доктору Бојанићу ових дана у Лозници прети, Милан Никодиновић каже да он нема никакве веза са тим.

"Не знам ко му прети, али нико са ким сам ових дана причао о њему није рекао лепу реч. Чујем много притужби других људи на начине његовог лечења и очигледно је и другима наштетио", каже нам Никодиновић.

"Моју породицу само занима да на суду и законитим средствима истерамо случај до краја."

ПРОТЕСТНА ШЕТЊА ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ

Следеће недеље у Лозници биће организована и протестна шетња грађана због смрти малог Раденка. Кад ће то бити још није одређено, а биће онда када се добије одобрење од полиције и маршрута којим улицама је могуће проћи. Највероватније је да ће се грађани окупити и испред болнице.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар