Želimo samo da krivac odgovara

Ne interesuje me nikakav novac i nikakva odšteta. Želim samo da isteram pravdu i da se označi krivac za smrt mog deteta. On mora da odgovara i da završi u zatvoru.

Srbija 15.10.2016 | 10:40
Želimo samo da krivac odgovara
Ovo nam je juče posle davanja izjeve u lozničkoj policiji kazao Milan Nikodinović, otac malog Radenka, koji je pre sedam dana preminuo od sepse posle preloma ruke.

Radenkovi roditelji Milan i Zorica ispričali su detaljno policajcima šta se sve dešavalo od trenutka kada je dečak pao sa tobogana, pa do trenutka kada im je lekar na Institutu za majku i dete saopštio da je preminuo.

"Nisam imao pojma da je mom detetu "glava u pitanju", dok nismo došli u Beograd na Institut", kaže nam otac Milan.

"Četiri dana me u lozničkoj bolnici doktor Dobrivoje Bojanić i pedijatri koji su primali Radenka zbog temperature i otoka na ruci ubeđuju da je sve u redu i da su to normalne pojave kod preloma. Doktor na Institutu mi je objasnio da je bakterija nađena u Radenkovom telu karakteristična za poljoprivredne mašine i da se nalazi i u zemlji. Da rana i kost koja je prilikom preloma udarila u zemlju nije dobro očišćena. Zbog toga je nastupila sepsa i zato doktor Bojanić mora da odgovara."

Nikodinovići su u policiji ostavili i otpusnu listu iz bolnice u kojoj piše da je Radenko u Loznici primljen sa otvorenim prelomom dve podlaktične kosti i sa ranom na ruci. To je odgovor na neke navode lekara da prelom nije bio otvoren.

"Dete smo dovodili svakog dana u bolnicu, a doktor Bojanić nam je čak četvrtog dana ujutru rekao da je sve u redu, da samo ruku drži vertikalno i spašće otok. Tek uveče, kad je dete počelo da halucinira, poslao nas je za Beograd i to bez ikakve dokumentacije. Nije nam dao ni otpusnu listu iz koje se vidi šta je sve dete primalo", priča nam Milan.

"Doktori su se na Institutu čudili kako smo tako došli. Rekli su nam da je stanje teško i da će možda ostati bez ruke. Sve smo prihvatili samo da mu spasu život. Nažalost, sepsa je već bila zahvatila vitalne organe."

Pošto su se pojavile informacije da se doktoru Bojaniću ovih dana u Loznici preti, Milan Nikodinović kaže da on nema nikakve veza sa tim.

"Ne znam ko mu preti, ali niko sa kim sam ovih dana pričao o njemu nije rekao lepu reč. Čujem mnogo pritužbi drugih ljudi na načine njegovog lečenja i očigledno je i drugima naštetio", kaže nam Nikodinović.

"Moju porodicu samo zanima da na sudu i zakonitim sredstvima isteramo slučaj do kraja."

PROTESTNA ŠETNjA IDUĆE NEDELjE

Sledeće nedelje u Loznici biće organizovana i protestna šetnja građana zbog smrti malog Radenka. Kad će to biti još nije određeno, a biće onda kada se dobije odobrenje od policije i maršruta kojim ulicama je moguće proći. Najverovatnije je da će se građani okupiti i ispred bolnice.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar