"Вјечити" о Балканској лиги: Нећемо још да причамо о томе...

УЕФА ће, по свој прилици, 2021. године организовати регионалну лигу Балкана, а већ стижу реакције челних људи српских клубова.

Фудбал 16.10.2016 | 22:00
"Вјечити" о Балканској лиги: Нећемо још да причамо о томе...
Према почетној идеји, од наших клубова играће Црвена звезда, Партизан, Војводина и Чукарички, који ће се надметати са Динамом, Хајдуком, Ријеком, Жељезничаром, Сарејевом, Вардаром, Олимпијом и Будућношћу.

- Не желим да коментаришем на основу новинских написа. Када добијемо допис од УЕФА или Фудбалског савеза Србије, ми ћемо га анализирати, заузети став и обавестити јавност. До тада не бих да причам о томе - рекао је за "Блиц" Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда.

Из Партизана смо добили сличан одговор.

- Та тема је шкакљива. Одлука је на нивоу Фудбалског савеза Србије и њихова реч је главна. Не знам још ништа о томе, причаћемо када будем имао комплетније информације. Такође, више ћу моћи да кажем када будем разговарао са људима из Савеза и када буде било званичне потврде и конкретнијих потеза по том питању. О навијачима заиста не желим ништа да коментаришем - прокоментарисао је Иван Ћурковић в. д. председника ФК Партизан за наш сајт.

У Фудбалском клубу Војводина такође су били изричити да прво мора да се сачека званична потврда ФСС-а.

- Још нисам чуо дефинитивну потврду да ће се следеће сезоне играти регионална лига. Када наш савез изађе са званичним ставом, рећи ћу вам које је наше виђење - каже Далибор Богдановић, потпредсник новосадских црвено-белих.

Чукарички је једини српски клуб који са нестрпљењем очекује формирање балканске лиге.

- Нема дилеме, Чукарички је спреман и играће у регионалној лиги ако идеја заживи. То такмичење ће дефинитивно допринети квалитету српског фудбала. За то сам да коначно превазиђемо национализам, а надам се да ће полиција, држава и ФСС моћи то да сузбију - јасан је спортски директор „брђана“ Владимир Матијашевић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар