"Vječiti" o Balkanskoj ligi: Nećemo još da pričamo o tome...

UEFA će, po svoj prilici, 2021. godine organizovati regionalnu ligu Balkana, a već stižu reakcije čelnih ljudi srpskih klubova.

Fudbal 16.10.2016 | 22:00
"Vječiti" o Balkanskoj ligi: Nećemo još da pričamo o tome...
Prema početnoj ideji, od naših klubova igraće Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički, koji će se nadmetati sa Dinamom, Hajdukom, Rijekom, Željezničarom, Sarejevom, Vardarom, Olimpijom i Budućnošću.

- Ne želim da komentarišem na osnovu novinskih napisa. Kada dobijemo dopis od UEFA ili Fudbalskog saveza Srbije, mi ćemo ga analizirati, zauzeti stav i obavestiti javnost. Do tada ne bih da pričam o tome - rekao je za "Blic" Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda.

Iz Partizana smo dobili sličan odgovor.

- Ta tema je škakljiva. Odluka je na nivou Fudbalskog saveza Srbije i njihova reč je glavna. Ne znam još ništa o tome, pričaćemo kada budem imao kompletnije informacije. Takođe, više ću moći da kažem kada budem razgovarao sa ljudima iz Saveza i kada bude bilo zvanične potvrde i konkretnijih poteza po tom pitanju. O navijačima zaista ne želim ništa da komentarišem - prokomentarisao je Ivan Ćurković v. d. predsednika FK Partizan za naš sajt.

U Fudbalskom klubu Vojvodina takođe su bili izričiti da prvo mora da se sačeka zvanična potvrda FSS-a.

- Još nisam čuo definitivnu potvrdu da će se sledeće sezone igrati regionalna liga. Kada naš savez izađe sa zvaničnim stavom, reći ću vam koje je naše viđenje - kaže Dalibor Bogdanović, potpredsnik novosadskih crveno-belih.

Čukarički je jedini srpski klub koji sa nestrpljenjem očekuje formiranje balkanske lige.

- Nema dileme, Čukarički je spreman i igraće u regionalnoj ligi ako ideja zaživi. To takmičenje će definitivno doprineti kvalitetu srpskog fudbala. Za to sam da konačno prevaziđemo nacionalizam, a nadam se da će policija, država i FSS moći to da suzbiju - jasan je sportski direktor „brđana“ Vladimir Matijašević.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar