Хилари: Трамп и Путин праве велику Србију?!

"Недељник" јуче објавио лажни интервју са Доналдом Трампом, у ком се он наводно извињава Србији због бомбардовања 1999. Сарадници Хилари Клинтон због овог интервјуа одмах пожурили да оптуже Трампа да кује тајне планове с Путином и Србима.

Свијет 14.10.2016 | 21:00
Хилари: Трамп и Путин праве велику Србију?!
Сарадници Хилари Клинтон, демократске кандидаткиње за председника САД, оптужили су јуче републиканског противкандидата Доналда Трампа да има тајни договор с руским председником Владимиром Путином и "злим Србима" да руши мир на Балкану и прави "велику Србију"!

Путинов шпијун!?!

Ове невероватне оптужбе уследиле су као реакција на Трампов интервју београдском "Недељнику", у коме се он наводно извинио Србима због бомбардовања 1999. и најавио радикалну промену америчке политике на Балкану. Синоћ (по београдском времену) испоставило се да је овај интервју лажан, а Трампов изборни штаб је затражио извињење од српских новинара. Ипак, то није спречило Хиларине "теоретичаре завере" да на интернет порталима рашире бројне оптужбе, према којима председнички кандидат републиканаца у "злочиначком удружењу" са Путином и Србима малтене спрема нови рат у бившој Југославији.

Колико је далеко све отишло можда најбоље говори податак да је Лаура Розенберг, саветница за спољну политику у штабу Хилари Клинтон, оптужила Трампа да је интервјуом српским новинама и извињавањем за НАТО бомбардовање доказао да је Путинов шпијун!

"Док се Хилари Клинтон храбро супротставља насиљу Русије, Трамп наставља да понизно служи Путину" оптужила је Розенбергова.

Такође, блиски Хиларин сарадник Хауард Дин оптужио је Трампа да се удвара Србима надајући се њиховим гласовима у САД, пошто је претходно изгубио подршку свих других мањина.

"Изгубио је жене, црнце, Латиносе, Азијце, Индијанце, муслимане... Дакле, ко би још могао да гласа за њега?! Можда Срби...", објашњавао је Дин.

Ипак, и када је постало јасно да је Трампов интервју лажан, односно да се он у ствари и није извинио Србима и није најавио промену политике на Балкану, Хиларини сарадници наставили су да нападају и оптужују противкандидата.

"Сад је јасно, Трамп са Путином и Србима планира да прави 'велику Србију'! То је стари руски геостратешки план, који руши све интересе Европске уније и НАТО на Балкану!" написао је ноћас један од коментатора на америчком порталу "Политико".

Холивудска превара

А како је заправо дошло до тога да један интервју у београдском "Недељнику" изазове политички земљотрес у САД? Док из штаба Доналда Трампа тврде да је интервју измишљен, а његова представница за штампу Сузан Рајдер Јаворовски каже да он никада у животу није разговарао ни са једним српским новинаром, у "Недељнику" кажу да су или жртве преваре или политичке игре.

У саопштењу овог листа се наводи да су са Трампом ступили у контакт преко извесног Владимира Рајчића, Србина из Лос Анђелеса који се представља као холивудски продуцент и "будући кандидат за председника Србије"!

Он је, како сазнајемо, обећао да ће питања српских новинара пренети Трампу, а онда је, после месец дана "преговора", послао одговоре.

У "Недељнику" тврде да су одговоре добили са имејл адресе Сузан Рајдер Јаворовски, која је то синоћ категорички демантовала.

Ноћас, у време закључења овог издања Информера, није било могуће утврдити пуну истину о овом случају. То, међутим, не спречава интернет-јуришнике Хилари Клинтон да и даље пласирају информацију о тајном пакту Трампа, Путина и "злих Срба", који су сви скупа решили да праве "велику Србију"!?!

Информер ће у наредним данима наставити да се бави детаљима ове приче.

Лажна изјава Трампа која је изазвала хаос

Измишљени одговор Доналда Трампа, који је јуче објављен у "Недељнику" и изазвао невиђени хаос у САД гласи:

"Морам да вам кажем да је бомбардовање Срба, који су били наши савезници у оба светска рата, била велика грешка. Срби су веома добри људи. Нажалост, Клинтонова администрација нанела им је доста зла, али и читавом Балкану, од којег су направили хаос. И раније сам се извињавао Србима због америчке, а посебно Клинтонове политике према њима. Када преузмем управљање земљом, ојачаћу нашу везу са владом у Београду. Читав курс америчке спољне политике биће бољи него што је сада."

Последња анкета: Трамп 37, Хилари 43 одсто

Последње истраживање јавног мњења, које је урадио лист "Политико" близак демократама, показује да Клинтонова и даље води у председничкој трци, али да се разлика смањује.

Према најновијим резултатима, Трамп тренутно има подршку 37 одсто бирача, док се за Клинтонову изјаснило 43 одсто испитаника.

Извор: Информер
Фото: Реутерс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

блбл

14.10.2016 19:27

"изазвао невиђени хаос" Ма не зезајте се какав хаос. Кога брига у САД-у за Србију.90% американаце не зна ни дје се налази Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех

14.10.2016 19:47

Каки 90 неко 99,99%

Name

ТРАМП

14.10.2016 19:55

А објасни ти то лудим Балканцима који мисле да су центар света и ниста видили осим свога у****** двориста,ха,ха,ха!

Name

Бубу

14.10.2016 20:21

Знају они гдје је Србија у 99,9% случајева али не знају какви сте ви преваранти и смрадови исламскоусташки.

Name

ана сцх

14.10.2016 20:31

Ови су стигли до луднице ,, Врата им се сама отварају.. Ха,ха,ха циме се све слузе да цовек не поверује ,, Да су паметни градани САД да не излазе на изборе јер стварно ово двоје су дно дна.. Недај Бозе никоме ........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаику

14.10.2016 20:35

Хиларко, иди на лијечење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знаци

14.10.2016 20:40

и код Хилари су вазни гласови Босњака. За кога они буду гласали тај це знаци да побиједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куд плови овај брод

14.10.2016 21:21

Колико је Америка потонула види се на овим изборима. Примитивмо нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

15.10.2016 12:21

" Килари " , поздравио ти српски зли магарац матер !

ОДГОВОРИТЕ