Hilari: Tramp i Putin prave veliku Srbiju?!

"Nedeljnik" juče objavio lažni intervju sa Donaldom Trampom, u kom se on navodno izvinjava Srbiji zbog bombardovanja 1999. Saradnici Hilari Klinton zbog ovog intervjua odmah požurili da optuže Trampa da kuje tajne planove s Putinom i Srbima.

Svijet 14.10.2016 | 21:00
Hilari: Tramp i Putin prave veliku Srbiju?!
Saradnici Hilari Klinton, demokratske kandidatkinje za predsednika SAD, optužili su juče republikanskog protivkandidata Donalda Trampa da ima tajni dogovor s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i "zlim Srbima" da ruši mir na Balkanu i pravi "veliku Srbiju"!

Putinov špijun!?!

Ove neverovatne optužbe usledile su kao reakcija na Trampov intervju beogradskom "Nedeljniku", u kome se on navodno izvinio Srbima zbog bombardovanja 1999. i najavio radikalnu promenu američke politike na Balkanu. Sinoć (po beogradskom vremenu) ispostavilo se da je ovaj intervju lažan, a Trampov izborni štab je zatražio izvinjenje od srpskih novinara. Ipak, to nije sprečilo Hilarine "teoretičare zavere" da na internet portalima rašire brojne optužbe, prema kojima predsednički kandidat republikanaca u "zločinačkom udruženju" sa Putinom i Srbima maltene sprema novi rat u bivšoj Jugoslaviji.

Koliko je daleko sve otišlo možda najbolje govori podatak da je Laura Rozenberg, savetnica za spoljnu politiku u štabu Hilari Klinton, optužila Trampa da je intervjuom srpskim novinama i izvinjavanjem za NATO bombardovanje dokazao da je Putinov špijun!

"Dok se Hilari Klinton hrabro suprotstavlja nasilju Rusije, Tramp nastavlja da ponizno služi Putinu" optužila je Rozenbergova.

Takođe, bliski Hilarin saradnik Hauard Din optužio je Trampa da se udvara Srbima nadajući se njihovim glasovima u SAD, pošto je prethodno izgubio podršku svih drugih manjina.

"Izgubio je žene, crnce, Latinose, Azijce, Indijance, muslimane... Dakle, ko bi još mogao da glasa za njega?! Možda Srbi...", objašnjavao je Din.

Ipak, i kada je postalo jasno da je Trampov intervju lažan, odnosno da se on u stvari i nije izvinio Srbima i nije najavio promenu politike na Balkanu, Hilarini saradnici nastavili su da napadaju i optužuju protivkandidata.

"Sad je jasno, Tramp sa Putinom i Srbima planira da pravi 'veliku Srbiju'! To je stari ruski geostrateški plan, koji ruši sve interese Evropske unije i NATO na Balkanu!" napisao je noćas jedan od komentatora na američkom portalu "Politiko".

Holivudska prevara

A kako je zapravo došlo do toga da jedan intervju u beogradskom "Nedeljniku" izazove politički zemljotres u SAD? Dok iz štaba Donalda Trampa tvrde da je intervju izmišljen, a njegova predstavnica za štampu Suzan Rajder Javorovski kaže da on nikada u životu nije razgovarao ni sa jednim srpskim novinarom, u "Nedeljniku" kažu da su ili žrtve prevare ili političke igre.

U saopštenju ovog lista se navodi da su sa Trampom stupili u kontakt preko izvesnog Vladimira Rajčića, Srbina iz Los Anđelesa koji se predstavlja kao holivudski producent i "budući kandidat za predsednika Srbije"!

On je, kako saznajemo, obećao da će pitanja srpskih novinara preneti Trampu, a onda je, posle mesec dana "pregovora", poslao odgovore.

U "Nedeljniku" tvrde da su odgovore dobili sa imejl adrese Suzan Rajder Javorovski, koja je to sinoć kategorički demantovala.

Noćas, u vreme zaključenja ovog izdanja Informera, nije bilo moguće utvrditi punu istinu o ovom slučaju. To, međutim, ne sprečava internet-jurišnike Hilari Klinton da i dalje plasiraju informaciju o tajnom paktu Trampa, Putina i "zlih Srba", koji su svi skupa rešili da prave "veliku Srbiju"!?!

Informer će u narednim danima nastaviti da se bavi detaljima ove priče.

Lažna izjava Trampa koja je izazvala haos

Izmišljeni odgovor Donalda Trampa, koji je juče objavljen u "Nedeljniku" i izazvao neviđeni haos u SAD glasi:

"Moram da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bila velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos. I ranije sam se izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno Klintonove politike prema njima. Kada preuzmem upravljanje zemljom, ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Čitav kurs američke spoljne politike biće bolji nego što je sada."

Poslednja anketa: Tramp 37, Hilari 43 odsto

Poslednje istraživanje javnog mnjenja, koje je uradio list "Politiko" blizak demokratama, pokazuje da Klintonova i dalje vodi u predsedničkoj trci, ali da se razlika smanjuje.

Prema najnovijim rezultatima, Tramp trenutno ima podršku 37 odsto birača, dok se za Klintonovu izjasnilo 43 odsto ispitanika.

Izvor: Informer
Foto: Reuters

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

blbl

14.10.2016 19:27

"izazvao neviđeni haos" Ma ne zezajte se kakav haos. Koga briga u SAD-u za Srbiju.90% amerikanace ne zna ni dje se nalazi Srbija.

ODGOVORITE
Name

eh

14.10.2016 19:47

Kaki 90 neko 99,99%

Name

TRAMP

14.10.2016 19:55

A objasni ti to ludim Balkancima koji misle da su centar sveta i nista vidili osim svoga u****** dvorista,ha,ha,ha!

Name

Bubu

14.10.2016 20:21

Znaju oni gdje je Srbija u 99,9% slučajeva ali ne znaju kakvi ste vi prevaranti i smradovi islamskoustaški.

Name

ana sch

14.10.2016 20:31

Ovi su stigli do ludnice ,, Vrata im se sama otvaraju.. Ha,ha,ha cime se sve sluze da covek ne poveruje ,, Da su pametni gradani SAD da ne izlaze na izbore jer stvarno ovo dvoje su dno dna.. Nedaj Boze nikome ........

ODGOVORITE
Name

Haiku

14.10.2016 20:35

Hilarko, idi na liječenje.

ODGOVORITE
Name

znaci

14.10.2016 20:40

i kod Hilari su vazni glasovi Bosnjaka. Za koga oni budu glasali taj ce znaci da pobijedi.

ODGOVORITE
Name

Kud plovi ovaj brod

14.10.2016 21:21

Koliko je Amerika potonula vidi se na ovim izborima. Primitivmo nema sta.

ODGOVORITE
Name

z

15.10.2016 12:21

" Kilari " , pozdravio ti srpski zli magarac mater !

ODGOVORITE