Нова стратегија, а стара прича у Скупштини

У Народној скупштини Републике Српске посланици су расправљали о Приједлогу стратегије запошљавања у периоду од 2016. до 2020. године.

Република Српска 13.10.2016 | 20:10
Нова стратегија, а стара прича у Скупштини
Још једна стратегија и још једна вишечасовна расправа. Стратегија Републике Српске о запошљавању за период 2016-2020. године представљена је посланицима. Министар рада тврди да је стратегија добра, опозиција увјерава како ни претходне нису доприњеле готово ничему корисном.

Министар рада тврди да је у посљедњих годину дана број незапослених у Српској смањен за девет хиљада. Нема међутим одговора колико је тих људи запослено, а колико их је отишло из Српске.

Владина стратегија је празна прича, тврде посланици опозиције.

Министар рада Миленко Савановић рекао је након завршетка расправе о стратегији запошљавања, да ће њена реализација у многоме да зависи и од стања у буџету Републике Српске у сљедеће четири године.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мами

13.10.2016 18:49

Увек се сетим инспекторке рада када је досла да ћера у пензију две професорице које су имале јос пет сест година до пензије! Наиме, кћер локалног патриоте је требало запослити иако није дипломирала! Оћерала би инспекторка једну али професорице бејаху исто годисте па као у пакету. Па када нису успели у намери надју компромис: девојку у Јавну установу, а директоровог сина у Електропривреду! И такоооо и данас и јос горе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСВИМ ПРИРОДНО

13.10.2016 19:17

Сасвим природно прво дјеца и жене па љубавнице приватне су фирме министарства факултети запосле се маме тате дјеца унуци итд примјер Економски факултет БЛ прватизовале две породице а никад није било мање знања и горих професора бизнисмена дно дна