Nova strategija, a stara priča u Skupštini

U Narodnoj skupštini Republike Srpske poslanici su raspravljali o Prijedlogu strategije zapošljavanja u periodu od 2016. do 2020. godine.

Republika Srpska 13.10.2016 | 20:10
Nova strategija, a stara priča u Skupštini
Još jedna strategija i još jedna višečasovna rasprava. Strategija Republike Srpske o zapošljavanju za period 2016-2020. godine predstavljena je poslanicima. Ministar rada tvrdi da je strategija dobra, opozicija uvjerava kako ni prethodne nisu doprinjele gotovo ničemu korisnom.

Ministar rada tvrdi da je u posljednjih godinu dana broj nezaposlenih u Srpskoj smanjen za devet hiljada. Nema međutim odgovora koliko je tih ljudi zaposleno, a koliko ih je otišlo iz Srpske.

Vladina strategija je prazna priča, tvrde poslanici opozicije.

Ministar rada Milenko Savanović rekao je nakon završetka rasprave o strategiji zapošljavanja, da će njena realizacija u mnogome da zavisi i od stanja u budžetu Republike Srpske u sljedeće četiri godine.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mami

13.10.2016 18:49

Uvek se setim inspektorke rada kada je dosla da ćera u penziju dve profesorice koje su imale jos pet sest godina do penzije! Naime, kćer lokalnog patriote je trebalo zaposliti iako nije diplomirala! Oćerala bi inspektorka jednu ali profesorice bejahu isto godiste pa kao u paketu. Pa kada nisu uspeli u nameri nadju kompromis: devojku u Javnu ustanovu, a direktorovog sina u Elektroprivredu! I takoooo i danas i jos gore...

ODGOVORITE
Name

САСВИМ ПРИРОДНО

13.10.2016 19:17

Сасвим природно прво дјеца и жене па љубавнице приватне су фирме министарства факултети запосле се маме тате дјеца унуци итд примјер Економски факултет БЛ прватизовале две породице а никад није било мање знања и горих професора бизнисмена дно дна