Само иди: Јунајтед исплаћује Рунија да би отишао?!

Нешто што је учестала пракса у НБА лиги могло би да заживи и у Премијер лиги, где се један велики клуб размишља да ли да у јануару исплати у целости једну велику, посрнулу звезду.

Фудбал 16.10.2016 | 23:45
Само иди: Јунајтед исплаћује Рунија да би отишао?!
Нешто што је чест случај у НБА лиги, када је једној франшизи преко главе неке звезде и жели да је се реши што пре, могло би вероватно први пут у историји Премијер лиге да се догоди баш – Вејну Рунију!

"Индепендент" пише да је Манчестер јунајтед близу одлуке да капитену, који се налази у незадрживом паду форме и самопоуздања, понуди досад невиђен разлаз у европском фудбалу – исплату комплетних зарада до краја уговора.

Другим речима, ако овај угледни лист нема лоша сазнања, на "Олд Трафорду" су решени да већ у јануару ураде све само да испрате Рунија, који би потом могао да изабере где ће да оде, у Америку, Кину или где већ...

Колико је то новца?

Јунајтед би човеку који носи црвени дрес од 2004. године морао да плати око 26 милиона фунти за уговор који истиче за 20 месеци и према ком му следије плата од 300.000 фунти недељно, што је једна од "топ" зарада у Премијер лиги, а јасно је свима да 30-годишњи фудбалер већ неко време није "топ" играч у Премијер лиги.

Нови менаџер Жозе Мурињо покушао је, мада не дуго, да оживи каријеру која је кренула да се гаси још у сезони 2012/13, када је легендарни менаџер сер Алекс Фергусон опраштајући се од клуба у неколико наврата оставио Рунија ван такмичарског погона, ваљда поручујући наследницима шта их чека.

Мурињо, који и даље у суперлативима говори о некадашњој "убици голмана", изгледа, нема више времена да чека капитена да се врати у стару форму, јер је у Манчестер доведен због трофеја, а остали клубови рапидно напредују и како време пролази изгледају све боље и оштрије, тако да је јануар месец када ће се вероватно интензивно разговарати о начину раскида сарадње између клуба и капитена.

Енглески медији свакодневно "газе" једног од највећих фудбалера којег је та земља имала у последњих 20 година и у целој овој ситуацији Вејн се сјајно држи, он у свакој прилици говори како јесте заслужио и клупу Јунајтеда и клупу репрезентације, где је капитенску траку предао Џордану Хендерсону из Ливерпула. Први је који говори да јесте у кризи и да му се не догађа ништа што није заслужио, али ако нешто није заслужио то је (мал)третман који има у енглеској штампи.

Ипак, "Индепендент" не спада у ред медија који "гази по мртвима", попут појединих британских таблоида, па је и ова вест – иако можда невероватна на прво читање – вредна пажње и "чекања". Потврда или деманти требало би да уследи за два и по, три месеца...

Бивши селектор Енглеске, Свен Горан Ериксон ради у Кини, у Шангају, и у више наврата поручивао је да би та земља раширених руку дочекала Рунија и "дебело" платила за његов долазак, мада није немогуће да се идол навијача Јунајтеда одлучи на потез који су повукли неки његови легендарни савременици, попут Стивена Џерарда, Франка Лампарда, Каке, Андрее Пирла, Давида Виље и осталих, а то је Мејџор Лиг Сокер.

Уосталом, једна икона са "Олд Трафорда" већ је урадила исто, а зове се Дејвид Бекам.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар