Samo idi: Junajted isplaćuje Runija da bi otišao?!

Nešto što je učestala praksa u NBA ligi moglo bi da zaživi i u Premijer ligi, gde se jedan veliki klub razmišlja da li da u januaru isplati u celosti jednu veliku, posrnulu zvezdu.

Fudbal 16.10.2016 | 23:45
Samo idi: Junajted isplaćuje Runija da bi otišao?!
Nešto što je čest slučaj u NBA ligi, kada je jednoj franšizi preko glave neke zvezde i želi da je se reši što pre, moglo bi verovatno prvi put u istoriji Premijer lige da se dogodi baš – Vejnu Runiju!

"Independent" piše da je Mančester junajted blizu odluke da kapitenu, koji se nalazi u nezadrživom padu forme i samopouzdanja, ponudi dosad neviđen razlaz u evropskom fudbalu – isplatu kompletnih zarada do kraja ugovora.

Drugim rečima, ako ovaj ugledni list nema loša saznanja, na "Old Trafordu" su rešeni da već u januaru urade sve samo da isprate Runija, koji bi potom mogao da izabere gde će da ode, u Ameriku, Kinu ili gde već...

Koliko je to novca?

Junajted bi čoveku koji nosi crveni dres od 2004. godine morao da plati oko 26 miliona funti za ugovor koji ističe za 20 meseci i prema kom mu sledije plata od 300.000 funti nedeljno, što je jedna od "top" zarada u Premijer ligi, a jasno je svima da 30-godišnji fudbaler već neko vreme nije "top" igrač u Premijer ligi.

Novi menadžer Žoze Murinjo pokušao je, mada ne dugo, da oživi karijeru koja je krenula da se gasi još u sezoni 2012/13, kada je legendarni menadžer ser Aleks Ferguson opraštajući se od kluba u nekoliko navrata ostavio Runija van takmičarskog pogona, valjda poručujući naslednicima šta ih čeka.

Murinjo, koji i dalje u superlativima govori o nekadašnjoj "ubici golmana", izgleda, nema više vremena da čeka kapitena da se vrati u staru formu, jer je u Mančester doveden zbog trofeja, a ostali klubovi rapidno napreduju i kako vreme prolazi izgledaju sve bolje i oštrije, tako da je januar mesec kada će se verovatno intenzivno razgovarati o načinu raskida saradnje između kluba i kapitena.

Engleski mediji svakodnevno "gaze" jednog od najvećih fudbalera kojeg je ta zemlja imala u poslednjih 20 godina i u celoj ovoj situaciji Vejn se sjajno drži, on u svakoj prilici govori kako jeste zaslužio i klupu Junajteda i klupu reprezentacije, gde je kapitensku traku predao Džordanu Hendersonu iz Liverpula. Prvi je koji govori da jeste u krizi i da mu se ne događa ništa što nije zaslužio, ali ako nešto nije zaslužio to je (mal)tretman koji ima u engleskoj štampi.

Ipak, "Independent" ne spada u red medija koji "gazi po mrtvima", poput pojedinih britanskih tabloida, pa je i ova vest – iako možda neverovatna na prvo čitanje – vredna pažnje i "čekanja". Potvrda ili demanti trebalo bi da usledi za dva i po, tri meseca...

Bivši selektor Engleske, Sven Goran Erikson radi u Kini, u Šangaju, i u više navrata poručivao je da bi ta zemlja raširenih ruku dočekala Runija i "debelo" platila za njegov dolazak, mada nije nemoguće da se idol navijača Junajteda odluči na potez koji su povukli neki njegovi legendarni savremenici, poput Stivena Džerarda, Franka Lamparda, Kake, Andree Pirla, Davida Vilje i ostalih, a to je Mejdžor Lig Soker.

Uostalom, jedna ikona sa "Old Traforda" već je uradila isto, a zove se Dejvid Bekam.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar