Ронда Роузи се враћа у октагон!

Једна од највећих звезда мешовитих борилачких вештина (ММА), Американка Ронда Роузи вратиће се том спорту 30. децембра.

Остали спортови 17.10.2016 | 08:15
Ронда Роузи се враћа у октагон!
Она ће се борити против садашње шампионке бантам категорије Аманде Нуњес.

Председник УФЦ, највеће промотерске куће у ММА, Дејна Вајт рекао је вечерас да ће борба Нуњес - Раузи бити једна од главних те вечери.

Роузи (12 победа, један пораз) није се борила од новембра 2015, када је Холи Холм у другој рунди шокантно нокаутирала до тада непобедиву шампионку. Титулу у бантам категорији освојила је потом Миша Тејт, а онда и Нуњес (13 победа, четири пораза), у јулу ове године.

Роузи је постала једна од најпопуларнијих спортисткиња у САД и највећа звезда УФЦ и њена највећа атракција током метеорског успона у мешовитим борилачким вештинама. Некадашња освајачица бронзе са Олимпијских игара у џудоу постала је први женски шампион УФЦ-а крајем 2012. године. Она је својим талентом и појавом натерала Вајта да створи женску бантам категорију.

Роузи је појас у категорији до 61 килограма бранила шест пута, све до убедљивог пораза од Холм, која је контролисала борбу, а тачку на њу је ставила шутем у главу.

Роузи је пре тог пораза победила четири изазивачице за укупно 130 секунди. Медју тим борбама су и тријумф над Кет Зингано за 14 секунди и победа над Алексис Дејвис за 16 секунди.

Нуњесова је у серији од четири победе. Она је после нокаутирања Тејтове рекла да би више волела да се бори против Ронде него да пружи реванш Тејтовој.

Роузи је наставила да тренира, али је направила дужу паузу, током којеје радила као манекенка и глумица.

Она је признала да је после пораза размишљала о самоубиству. Вајт је рекао да ће се вратити спорту када буде спремна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар