10 начина за губљење килограма без дијете и теретане

Скидање вишка килограма не мора да укључује напорне дијете и напор у теретани. Постоје и лакши начини који могу да помогну у губљењу килограма.

Здравље 13.10.2016 | 08:32
10 начина за губљење килограма без дијете и теретане
Довољне су мале промене у свакодневним активностима.

1. Чаша воде пре сваког оброка

Студија спроведена у Уједињеном Краљевству показала је да су људи који су пили неколико чаша воде пре сваког јела изгубили 4кг за период од три месеца.

2. Доручак

Припадници регистра Национлалне контроле тежине изјавили су да су изгубили 30 и више килограма за шест година, а 78 одсто њих је свакога дана доручковало.

3. Вежбање за време реклама

Уместо да листате канале док трају рекламе на телевизији, искористите тих пет минута за неколико кратких вежби.

4. Ходајте пет минута дуже дневно

Повећање нивоа активности за само неколико минута може да помогне у губитку тежине. Поента је да се активност повећа до 30 минута дневно.

5. Правилно жвакање хране

Људи обично конзумирају више хране него што мисле, зато што једу брзо. Једна студија показала је да су људи који су сваки залогај жвакали 40 пута појели за 12 одсто мање хране од оних који су жвакали само 15 пута.

6. Зелени чај

Бројне студије показале су да једињење епигалокатехин галат (ЕГЦГ) у зеленом чају смањује апсорпцију масноће и доводи до бржег губитка килограма. Зелени чај садржи кофеин, тако да будите пажљиви да га не пијете пред спавање.

7. Немојте се плашити млечних производа

Студија, објављена на порталу “Истраживање гојазности”, показала је да су жене кое су јеле млечне производе са мало масноће три пута дневно изгубиле 70 одсто више килограма од оних које су биле на дијети која подразумева избегавање млечних производа.

8. Ходајте док причате телефоном

Спроведено је истраживање у којем су испитаници јели 1.000 калорија више дневно, током 8осамнедеља. Они који су се кретали током свакодневних активности сагорели су вишак калорија.

9. Најмање седам сати сна

Људи који не спавају довољно имају већи порив за храном. из разлога што недостатак сна покреће део мозга који повећава жељу за храну. Осим тога, недостатак сна смањује производњу лептина у телу, а он је задужен за осећај ситости.

10. Вежбајте с пријатељима

Особе које су вежбале у групи имале су 20 одсто веће шансе да изгубе вишак килограма, показало је једно истраживање.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар