Протест Сарајлија: Дјеца нам гину по улицама

Директни повод окупљања је смрт двије студенткиње, које су синоћ погинуле у саобраћајној несрећи у близини Земаљског музеја у главном бх. граду.

Босна и Херцеговина 11.10.2016 | 16:46
Протест Сарајлија: Дјеца нам гину по улицама
Једна од учесница протеста Свјетлана Недимовић, која је себе представила као грађанку Сарајева, рекла је да је срамота да људи из различитих дијелова Босне и Херцеговине долазе у главни град на студирање "да погину".

"Спонтано смо се окупили и ово је наша прва реакција. Окупили смо се да подсјетимо Владу шта јој је посао и тражимо оставку Владе, премијера и смјене у МУП-у", рекла је Недимовић.

Грађани Сарајева испред зграде Владе КС су у рукама држали папире на којима је писало "тражимо оставке".

Поред овог протеста, неформална група грађана заказала је још један вечерас у 20 сати на мјесту несреће.

Како је наведено на Фацебооку, у позиву грађанима се наводи да ће окупљање почети у 20 сати испред Земаљског музеја, на раскрсници гдје се несрећа десила, преноси Н1.

У понедјељак навече у улици Змаја од Босне догодила се саобраћајна несрећа у којој је погинула једна особа, док је друга пребачена у Општу болницу у Сарајеву.

Повријеђена пјешакиња је јутрос пребачена из Опште болнице на Универзитетски клинички центар Сарајево (УКЦС).

Нажалост, убрзо након тога љекари су констатовали смрт дјевојке, потврдила је Муамера Шехић, портпарол УКЦС-а.

"Пацијентица је довезена на Клинику ургентне медицине без пулса и притиска, гдје је урађен покушај реанимације. Упркос покушајима реанимације, нису се успјеле повратити основне животне функције", казала је Шехић.

Нешто раније из МУП-а КС су казали да траје потрага за возачем који је ударио двије пјешакиње и након тога побјегао са мјеста несреће.

(мондо.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Возац

11.10.2016 14:55

Хапсити дебила и одузети возацку за сва времена, и у затвор 20-25 година, да буде другима примјер казне који јурцају по градовима. Моје сауцесце погинулим дјевојкама!

ОДГОВОРИТЕ