Српска листа замрзла учешће у раду Скупштине Косова

Посланици Српске листе одлучили су да до даљег замрзну учешће у раду Скупштине Косова. У име интереса српског народа и демократије "са гнушањем одбацују политичко и правно насиље косовског парламента" по питању Трепче.

Србија 09.10.2016 | 13:50
Српска листа замрзла учешће у раду Скупштине Косова
Посланици Српске листе одлучили су данас да до даљег замрзну учешће у раду Скупштине Косова и додали да у име интереса српског народа и демократије "са гнушањем одбацују политичко и правно насиље косовског парламента" по питању Трепче, односно да не признају ниједну одлуку с тим у вези која је донета без договора са политичким представницима Срба.

"Срби на Косову и Метохији суочени су са једном од најтежих и потенцијално најопаснијих ситуација у последњих деценију и по, а од одлука које ових дана будемо доносили зависиће, не само политичке судбине представника Српске листе, већ и судбина српског народа на овим просторима", закључили су посланици Српске листе који су данас у Косовској Митровици одржали састанак.

Оценили су да је одлука Скупштине Косова о присвајању комбината "Трепча" била нелегална и да је била свестан чин гажења интереса српског народа на Косову и Метохији и миноризације српских политичких представника.

"Српски народ, који је до сада исказивао искрену намеру да кроз своје представнике у институцијама у Приштини, у партнерском односу са Албанцима, унапређује друштвене и економске прилике на Косову и Метохији, више нема илузије о диктаторској и шовинистичкој природи овдашњег политичког система.

Ми одбијамо да будемо својевољне жртве апартхејда на Косову и нећемо давати алиби настојањима да се наш народ доведе у положај потпуне обесправљености и ситуацију из које би једини излаз био напуштање огњишта", наведено је у саопштењу Српске листе.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар