Srpska lista zamrzla učešće u radu Skupštine Kosova

Poslanici Srpske liste odlučili su da do daljeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova. U ime interesa srpskog naroda i demokratije "sa gnušanjem odbacuju političko i pravno nasilje kosovskog parlamenta" po pitanju Trepče.

Srbija 09.10.2016 | 13:50
Srpska lista zamrzla učešće u radu Skupštine Kosova
Poslanici Srpske liste odlučili su danas da do daljeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova i dodali da u ime interesa srpskog naroda i demokratije "sa gnušanjem odbacuju političko i pravno nasilje kosovskog parlamenta" po pitanju Trepče, odnosno da ne priznaju nijednu odluku s tim u vezi koja je doneta bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba.

"Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni su sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budemo donosili zavisiće, ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda na ovim prostorima", zaključili su poslanici Srpske liste koji su danas u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak.

Ocenili su da je odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila nelegalna i da je bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika.

"Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapređuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzije o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema.

Mi odbijamo da budemo svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i nećemo davati alibi nastojanjima da se naš narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje ognjišta", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar