Скинута ознака тајности са доказа

Другостепена дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савета (ВСТС) БиХ до краја следеће седмице донеће коначну одлуку о суспензији Горана Салиховића са дужности главног тужиоца БиХ, сазнаје „ЕуроБлиц“.

Босна и Херцеговина 08.10.2016 | 13:38
Скинута ознака тајности са доказа
Извори "Блица" из ВСТС, који су инсистирали на анонимности, откривају да је пре два дана ово тело скинуло ознаку тајности с докумената који, наводно, доказују Салиховићеву кривицу, али да се ова одлука односи искључиво на овлаштене правне заступнике досадашњег главног тужиоца БиХ.

"Ранија одлука ВСТС о тајности поступка и прикупљених доказа против Салиховића и даље остаје на снази што се тиче јавности. Прикупљени докази против Салиховића од прекључе су једино доступни његовим адвокатима", објашњавају наши саговорници.

Салиховићев адвокат Рифат Коњић каже да је поднео жалбу на одлуку о привременом удаљавању са дужности његовог клијента, коју је Првостепена дисциплинска комисија ВСТС донела 29. септембра. Коментаришући наводе из дисциплинске тужбе, он је оценио да неки од навода немају обележја кривичног дела.

У тужби је наведено да је Салиховић пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримерене контакте са судијом или странкама у поступку, омогућио вршење дужности тужиоца особама које за то нису законом овлаштене, као и да се незаконито мешао у поступање судија и тужилаца.

Извори “ЕуроБлица” тврде да не постоји ни теоретска шанса да Гордана Тадић, коју је ВСТС поставио да замењује Салиховића у фотељи главног тужиоца, добије стални посао на тој дужности.

"Тадићева је само привремено решење док се на конкурсу не изабере нови главни тужилац", тврде они.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

08.10.2016 14:27

Каква је дрзаве такав је и СУД. РУГЛО ДРЗАВНОСТИ И ПРАВОСУДЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роналд реган

08.10.2016 15:37

Криминалац високог калибра, погледајте само , многе велике афере су стављене ад акта , павловић банка, бирач зворник , алумина су стављене ад акта, пандора, бобар, кемал чаушевић, све тешки , претешки криминал власти и директора овај криминал неради сиротиња јер се сиротиња хапси ос 100 км до хиљаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лењин

09.10.2016 08:03

Па како другачије да закрпе и сакрију покрадене милијарде?

Name

римско право

08.10.2016 16:00

ЗНАМ СЛУЧАЈ ГДЈЕ ЈЕ МОМАК ИЗ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ открио ланац организованог криминала и шверц цигарета из бих за хрватску преко прелаза стрмица, добио пријетње смрћу, тужилштво БИХ годинама зна за овај случај истрага никад није спроведена нити од граничне полиције нити од тужилаштва Бих, А СИПА ЈЕ У ВЕЗИ ОВОГ СЛУЧАЈА ЈОШ 2010 ГОДИНЕ ДОСТАВИЛА ИЗВЈЕШТАЈ ТУЖИЛАШТВУ БИХ, А ВЕЛИКЕ ПАРЕ СУ УЗЕЛИ ТУЖИОЦИ ДА ОВАЈ СЛУЧАЈ ЗАСТАРИ И НЕВИДИ СУДСКИ ЕПИЛОГ.јЕ ЛИ ТО ПРАВНА ЈЕБЕНА ДРЖАВА БИХ , којој полицајцима пријете када извршавају своје задатке и онда судови и тужилаштва ћуте. За овај случај зна лично и Меџида Кресо, толико о поштеном и законитом раду суда и тужилаштва БиХ.....народе бјежи и спашавај се ко гдје може јел правда у БиХ не постоји, нити правна држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

10.10.2016 06:57

Плаћен да ради контра.

ОДГОВОРИТЕ