Skinuta oznaka tajnosti sa dokaza

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) BiH do kraja sledeće sedmice doneće konačnu odluku o suspenziji Gorana Salihovića sa dužnosti glavnog tužioca BiH, saznaje „EuroBlic“.

Bosna i Hercegovina 08.10.2016 | 13:38
Skinuta oznaka tajnosti sa dokaza
Izvori "Blica" iz VSTS, koji su insistirali na anonimnosti, otkrivaju da je pre dva dana ovo telo skinulo oznaku tajnosti s dokumenata koji, navodno, dokazuju Salihovićevu krivicu, ali da se ova odluka odnosi isključivo na ovlaštene pravne zastupnike dosadašnjeg glavnog tužioca BiH.

"Ranija odluka VSTS o tajnosti postupka i prikupljenih dokaza protiv Salihovića i dalje ostaje na snazi što se tiče javnosti. Prikupljeni dokazi protiv Salihovića od preključe su jedino dostupni njegovim advokatima", objašnjavaju naši sagovornici.

Salihovićev advokat Rifat Konjić kaže da je podneo žalbu na odluku o privremenom udaljavanju sa dužnosti njegovog klijenta, koju je Prvostepena disciplinska komisija VSTS donela 29. septembra. Komentarišući navode iz disciplinske tužbe, on je ocenio da neki od navoda nemaju obeležja krivičnog dela.

U tužbi je navedeno da je Salihović propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, kao i da se nezakonito mešao u postupanje sudija i tužilaca.

Izvori “EuroBlica” tvrde da ne postoji ni teoretska šansa da Gordana Tadić, koju je VSTS postavio da zamenjuje Salihovića u fotelji glavnog tužioca, dobije stalni posao na toj dužnosti.

"Tadićeva je samo privremeno rešenje dok se na konkursu ne izabere novi glavni tužilac", tvrde oni.

Izvor: Blic.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

08.10.2016 14:27

Kakva je drzave takav je i SUD. RUGLO DRZAVNOSTI I PRAVOSUDJA!

ODGOVORITE
Name

ronald regan

08.10.2016 15:37

Kriminalac visokog kalibra, pogledajte samo , mnoge velike afere su stavljene ad akta , pavlović banka, birač zvornik , alumina su stavljene ad akta, pandora, bobar, kemal čaušević, sve teški , preteški kriminal vlasti i direktora ovaj kriminal neradi sirotinja jer se sirotinja hapsi os 100 km do hiljadu.

ODGOVORITE
Name

Lenjin

09.10.2016 08:03

Pa kako drugačije da zakrpe i sakriju pokradene milijarde?

Name

rimsko pravo

08.10.2016 16:00

ZNAM SLUČAJ GDJE JE MOMAK IZ GRANIČNE POLICIJE BIH otkrio lanac organizovanog kriminala i šverc cigareta iz bih za hrvatsku preko prelaza strmica, dobio prijetnje smrću, tužilštvo BIH godinama zna za ovaj slučaj istraga nikad nije sprovedena niti od granične policije niti od tužilaštva Bih, A SIPA JE U VEZI OVOG SLUČAJA JOŠ 2010 GODINE DOSTAVILA IZVJEŠTAJ TUŽILAŠTVU BIH, A VELIKE PARE SU UZELI TUŽIOCI DA OVAJ SLUČAJ ZASTARI I NEVIDI SUDSKI EPILOG.jE LI TO PRAVNA JEBENA DRŽAVA BIH , kojoj policajcima prijete kada izvršavaju svoje zadatke i onda sudovi i tužilaštva ćute. Za ovaj slučaj zna lično i Medžida Kreso, toliko o poštenom i zakonitom radu suda i tužilaštva BiH.....narode bježi i spašavaj se ko gdje može jel pravda u BiH ne postoji, niti pravna država.

ODGOVORITE
Name

Piksi

10.10.2016 06:57

Plaćen da radi kontra.

ODGOVORITE