Настасић: Да не јуримо СП на крају квалификација!

Матија Настасић верује да ће "орлови" победити Аустрију и да су пуни самопоуздања после тријумфа у Кишињеву.

Фудбал 09.10.2016 | 15:30
Настасић: Да не јуримо СП на крају квалификација!
Јесте важан, не и пресудан!

Дефанзивац "орлова" Матија Настасић сматра да утакмица против Аустрије (недеља, 20.45) неће бити пресудна, али да ће утицати на наставак квалификација за Светско првенство 2018. 

Настасић је навео да је атмосфера у репрезентацији, после јучерашње победе над Молдавијом, одлична.

"На почетку утакмице нисмо играли како треба, али после смо се консолидовали, дали смо тај први гол и онда је било све много лакше. Ово је увертира за утакмицу у недељу. За нас је то врло важна утакмица. Искрено се надам да ћемо за ова два дана успети да се одморимо и да ћемо спремни дочекати ту утакмицу од које ће доста зависити даљи ток квалификација... Није пресудна утакмица, али ће доста утицати на наставак", рекао је Настасић новинарима у Кишињеву.

Фудбалска репрезентација Србије победила је у Кишињеву Молдавију са 3:0 у другом колу Групе Д квалификација за Светско првенство у Русији.

Србија ће против Аустрије играти у недељу од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Са четири бода Србија се налази се на деоби првог места са Велсом, Аустријом и Ирском.

"У претходним квалификационом циклусима смо имали проблем јер смо од почетка јурили противнике, увек је теже када мора да се јури. Боље је кад си у врху и кад ти можеш да контролишеш ситуацију. Искрено се надам да ћемо после Аустрије бити у таквој ситуацији", рекао је Настасић.

Филип Костић је рекао је да је Србија фаворит у предстојећем дуелу против Аустрије и додао да се нада да ће у том мечу наставити с добрим резултатима у квалификацијама.

"Желимо да наставимо низ који смо почели... Одиграли смо добро против Ирске, јуче наставили и надам се да ће тако бити и против Аустрије. Мислим да смо фаворити и да стварно треба да добијемо ту утакмицу", рекао је Костић.

"Познајем пар играча Аустрије, знам шта могу. Добра су екипа, пратио сам их у квалификацијама и на Европском првенству, биће тешко", додао је Костић.

На питање новинара како ће Србија играти против Аустрије, Костић је навео: "Исто као што смо играли до сада".

"Имамо самопоуздања, победили смо у Молдавији. Очекујем да ћемо да добијемо ту утакмицу", рекао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар