АБА: Партизан зове на кошаркашки класик!

КК Партизан позвао је своје навијаче на меч трећег кола Јадранске лиге са екипом Цибоне. У петак, 7. октобра, у хали "Пионир" нови дуел великих клубова бивше Југославије Партизан - Цибона.

Кошарка 06.10.2016 | 14:45
АБА: Партизан зове на кошаркашки класик!
Утакмица се игра у петак у 19 часова у дворани „Александар Николић“.

Улазнице за овај сусрет коштају 300 динара за трибине и 500 за партер, а продаја ће почети у 16 часова и трајати до почетка меча.

„Црно-бели“ су у прва два кола остварили победе над Морнаром и екипом МЗТ, док је Цибона такође савладала тим из Бара и била боља од Игокее.

Много великих дуела одиграли су Партизан и Цибона, поготово у време бивше Југославије.

Прошле сезоне, управо је на мечу против Цибоне у јануару ове године, дебитовао тренер Партизана Александар Џикић и тада су црно-бели у Београду победили у узбудљивом мечу - 85:82.

А пре тачно годину дана, прецизније 16. октобра 2015. године, ова два клуба су, пред меч у Загребу, у великом стилу најавила дуел, на Тwиттеру.

"Цибоси" су поручили: "Као у добра стара времена, сусрет два велика кошаркашка великана", а Партизан је одговорио овако: "Увек је задовољство играти са великим спортским ривалима. Памтимо важне мечеве, поразе, али и победе", и поделио фотографију славља из 2010. године после Кецманове тројке.  

Годину дана касније, Патизан дочекује Цибону у 3. колу АБА лиге (петак, 7. октобар од 19 часова, ТВ пренос - Арена спорт 1), после два тријумфа у гостима. Биће то прва утакмица црно-белих на свом паркету у новој сезони и прилика за навијаче да поздраве тим, али и да уживају у новом "класику" два велика ривала који се изузетно поштују и иза којих је дуга и славна историја.

Партизан је саопштио да ће улазнице коштати 300 (трибине) и 500 динара (ложе). Уз ово обавештење, црно-бели су направили и видео увод у меч, уз рок верзију легендарног хита "Стаyин' аливе".

Погледајте:



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар