Дружење ловаца у Доњој Трнови

Многа ловачка удружења на свечан начин сваке године прослављају Светог Евстатија - крсну славу. Светац Јевстатије Плакида или Свети Евстатије заштитник је лова, па вјерници СПЦ и ловци православних земаља овај дан обиљежавају као свој највећи празник.

Република Српска 04.10.2016 | 22:15
Дружење ловаца у Доњој Трнови
Тако је јуче било и у мјесту Доња Трнова код Угљевика када је и ловачко друштво “Партизан” прославило своју славу.

Уска шумска стаза све до ловачке колибе. Права јесења идила. Вријеме идеално за дружење у природи. Посебно када се окупе ловци и то на прослави крсне славе.

Прелијеп амбијент, вриједни домаћини и богата трпеза показали су како то раде ловци ловачког удружења “Партизан”, а све према обичајима брдовите Мајевице.

Иако на славској трпези није било спремљене дивљачи нити познатог ловачког гулаша, меса и добре атмосфере није мањкало.

''Оваквим дана, све друге обавезе се одлажу. Ово се не пропушта! А дружење је најважније'', кажу ловци.



И заиста, занимљиво је дружити се с њима и ''ловити'' нестварно преувеличане ловачке приче, које умију да насмију до суза.

Према устаљеном обичају, све ловачке приче препричавају се уз музику, пјесму и весеље. Остају записане у ловачким кућицама, дубоко у шуми, а по неку љубитељи лова и такмичења понесу и на некој од медаља или пехару за остварене резултате у овом занимљивом такмичењу.

Па тако, ловци сматрају да је бавити се ловом спорт у којем се посебно ужива.

Ловци истичу да 16. октобра отварају ловну сезону на фазане и зечеве, наглашавајући да су Семберија и Мајевица подручја богата дивљим животињама.

Иначе, Ловачко удружење “Партизан” из Доње Трнове броји 220 чланова.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

05.10.2016 07:52

НЕ ВИДИМ ГЛАВНОГ ЛОВЦА ЛОВНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. СА СВОЈИХ 17 ЛОВАЧКИХ ДРУШТАВА И СЕДАМНАЕСТ ЛОВНИКА УБИЈА ШТО СЕ УБИТИ -ОДСТРЕЛИТИ МОЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

05.10.2016 12:47

КАКВЕ ЈУНАЧИНЕ, СА МОДЕРНИМ НАОРУЖАЊЕМ УБИЈАЈУ ЈАДНЕ ЖИВОТИЊЕ, НАЈВЕЋЕ ПСИХОПАТЕ СУ ЛОВЦИ, ИМПОТЕНТНИ УГЛАВНОМ, ЗАТО ИМ МИ МУШКАРЧИНЕ ОДРЖАВАМО ЖЕНЕ ХАХА, А ОНИ НЕКА ГАЊАЈУ ЗЕЧЕВЕ И ФАЗАНЕ

ОДГОВОРИТЕ