Druženje lovaca u Donjoj Trnovi

Mnoga lovačka udruženja na svečan način svake godine proslavljaju Svetog Evstatija - krsnu slavu. Svetac Jevstatije Plakida ili Sveti Evstatije zaštitnik je lova, pa vjernici SPC i lovci pravoslavnih zemalja ovaj dan obilježavaju kao svoj najveći praznik.

Republika Srpska 04.10.2016 | 22:15
Druženje lovaca u Donjoj Trnovi
Tako je juče bilo i u mjestu Donja Trnova kod Ugljevika kada je i lovačko društvo “Partizan” proslavilo svoju slavu.

Uska šumska staza sve do lovačke kolibe. Prava jesenja idila. Vrijeme idealno za druženje u prirodi. Posebno kada se okupe lovci i to na proslavi krsne slave.

Prelijep ambijent, vrijedni domaćini i bogata trpeza pokazali su kako to rade lovci lovačkog udruženja “Partizan”, a sve prema običajima brdovite Majevice.

Iako na slavskoj trpezi nije bilo spremljene divljači niti poznatog lovačkog gulaša, mesa i dobre atmosfere nije manjkalo.

''Ovakvim dana, sve druge obaveze se odlažu. Ovo se ne propušta! A druženje je najvažnije'', kažu lovci.I zaista, zanimljivo je družiti se s njima i ''loviti'' nestvarno preuveličane lovačke priče, koje umiju da nasmiju do suza.

Prema ustaljenom običaju, sve lovačke priče prepričavaju se uz muziku, pjesmu i veselje. Ostaju zapisane u lovačkim kućicama, duboko u šumi, a po neku ljubitelji lova i takmičenja ponesu i na nekoj od medalja ili peharu za ostvarene rezultate u ovom zanimljivom takmičenju.

Pa tako, lovci smatraju da je baviti se lovom sport u kojem se posebno uživa.

Lovci ističu da 16. oktobra otvaraju lovnu sezonu na fazane i zečeve, naglašavajući da su Semberija i Majevica područja bogata divljim životinjama.

Inače, Lovačko udruženje “Partizan” iz Donje Trnove broji 220 članova.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

05.10.2016 09:52

NE VIDIM GLAVNOG LOVCA LOVNIKA REPUBLIKE SRPSKE. SA SVOJIH 17 LOVAČKIH DRUŠTAVA I SEDAMNAEST LOVNIKA UBIJA ŠTO SE UBITI -ODSTRELITI MOŽE.

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

05.10.2016 14:47

KAKVE JUNAČINE, SA MODERNIM NAORUŽANJEM UBIJAJU JADNE ŽIVOTINJE, NAJVEĆE PSIHOPATE SU LOVCI, IMPOTENTNI UGLAVNOM, ZATO IM MI MUŠKARČINE ODRŽAVAMO ŽENE HAHA, A ONI NEKA GANJAJU ZEČEVE I FAZANE

ODGOVORITE