Држављанин БиХ ухапшен у Макарској са 1,3 кг хероина

Држављанин БиХ (52), чији идентитет није саопштен, ухапшен је у Макарској након што је у његовом "форд фокусу" пронађено 1,3 килограма хероина.

Босна и Херцеговина 04.10.2016 | 10:45
Држављанин БиХ ухапшен у Макарској са 1,3 кг хероина
Опојну дрогу пронашао је службени полицијски пас за детекцију наркотика након што је полицијска патрола контролисала њима сумњиво возило са регистарским таблицама БиХ.

Како сазнајемо, хероин је био упакован у два пакета, а процјењује се да је његова вриједност на црном тржишту  око 50.000 марака.

У Полицијској управи сплитско-далматинској саопштили су да је осумњичена особа након саслушања у полицији у даље поступање уз извјештај предата надлежном судији за претходни поступак.

"Држављанин БиХ осумњичен је за недозвољену производњу и промет дроге" казали су у Полицијској управи сплитско-далматинској. Више информација о овом случају требало би да буде познато наредних дана.

Осим овог случаја, у марту ове године у великој полицијској акцији "Дунав" у Задру је ухапшено више лица, међу којима био и Звонимир Ковач из Посушја, због шверца дроге. Група са којом је он довођен у везу осумњичена је да је из Јужне Африке у Европу у протекле двије године прокријумчарила 34 килограма кокаина вриједног око 1,36 милиона евра. Била је ово једна од већих акција хрватске полиције на сузбијању шверца наркотика.

Колико често путеви дроге иду преко Хрватске говори податак да је лани задарска полиција у овом граду ухапсила такође држављанина БиХ (45) који је у комбију њемачких регистарских ознака крио око килограм кокаина и 10.000 евра за које се сумња да су стечени продајом дроге.

И овај наркотик пронашао је полицијски пас током редовне контроле саобраћаја у Задру. Кокаин је био скривен у поду комбија између сједишта возача и сувозача.

Осим овог случаја, лани је у великој полицијској акцији у Хрватској ухапшен Јасмин Мерџановић из БиХ због сумње да је са групом из Хрватске шверцовао дрогу. Током ове акције, у којој је ухапшено десет особа, пронађено је око килограм кокаина и спида. Група је сумњичена да је дрогу растурала на подручју Хрватске, БиХ, Србије, Аустрије, Словеније и Њемачке.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар