Državljanin BiH uhapšen u Makarskoj sa 1,3 kg heroina

Državljanin BiH (52), čiji identitet nije saopšten, uhapšen je u Makarskoj nakon što je u njegovom "ford fokusu" pronađeno 1,3 kilograma heroina.

Bosna i Hercegovina 04.10.2016 | 10:45
Državljanin BiH uhapšen u Makarskoj sa 1,3 kg heroina
Opojnu drogu pronašao je službeni policijski pas za detekciju narkotika nakon što je policijska patrola kontrolisala njima sumnjivo vozilo sa registarskim tablicama BiH.

Kako saznajemo, heroin je bio upakovan u dva paketa, a procjenjuje se da je njegova vrijednost na crnom tržištu  oko 50.000 maraka.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj saopštili su da je osumnjičena osoba nakon saslušanja u policiji u dalje postupanje uz izvještaj predata nadležnom sudiji za prethodni postupak.

"Državljanin BiH osumnjičen je za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge" kazali su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Više informacija o ovom slučaju trebalo bi da bude poznato narednih dana.

Osim ovog slučaja, u martu ove godine u velikoj policijskoj akciji "Dunav" u Zadru je uhapšeno više lica, među kojima bio i Zvonimir Kovač iz Posušja, zbog šverca droge. Grupa sa kojom je on dovođen u vezu osumnjičena je da je iz Južne Afrike u Evropu u protekle dvije godine prokrijumčarila 34 kilograma kokaina vrijednog oko 1,36 miliona evra. Bila je ovo jedna od većih akcija hrvatske policije na suzbijanju šverca narkotika.

Koliko često putevi droge idu preko Hrvatske govori podatak da je lani zadarska policija u ovom gradu uhapsila takođe državljanina BiH (45) koji je u kombiju njemačkih registarskih oznaka krio oko kilogram kokaina i 10.000 evra za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge.

I ovaj narkotik pronašao je policijski pas tokom redovne kontrole saobraćaja u Zadru. Kokain je bio skriven u podu kombija između sjedišta vozača i suvozača.

Osim ovog slučaja, lani je u velikoj policijskoj akciji u Hrvatskoj uhapšen Jasmin Merdžanović iz BiH zbog sumnje da je sa grupom iz Hrvatske švercovao drogu. Tokom ove akcije, u kojoj je uhapšeno deset osoba, pronađeno je oko kilogram kokaina i spida. Grupa je sumnjičena da je drogu rasturala na području Hrvatske, BiH, Srbije, Austrije, Slovenije i Njemačke.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar